Parović: Cene komunalija ne zavise od budžeta

Savetnik gradonačelnika Novog Sada za privredu i energetiku Miroslav Parović izjavio je da cene komunalnih usluga ne zavise od transfera sredstava iz republičkog budžeta, a samim tim smanjenje gradskog budžeta, zbog usvajanja seta poreskih zakona, neće uticati na poskupljenje komunalija.
Savetnik gradonačelnika Novog Sada za privredu i energetiku Miroslav Parović izjavio je da cene komunalnih usluga ne zavise od transfera sredstava iz republičkog budžeta, a samim tim smanjenje gradskog budžeta, zbog usvajanja seta poreskih zakona, neće uticati na poskupljenje komunalija.

Parović, koji je i predsednik odborničkog kluba Treća Srbija, objasnio je da na cene komunalija najveći uticaj imaju cene inputa, kao što su nafta ili gas.

"Smanjenjem transfernih sredstava iz republičkog budžeta, uslovljeno izmenama u poreskim zakonima, Grad će imati manje novca za kapitalne investicije i to je najveći problem tih novih poreskih zakona", rekao je Parović.

On je dodao da je, kako je kazao, očigledno da ministar finansija Mlađan Dinkić, iako se deklarativno zalaže za decentralizaciju, uopšte nije poslušao glas koji je dolazio sa lokala i koji je govorio da ukoliko bude smanjen porez na zarade, da će to drastično smanjiti prilive u gradske i opštinske budžete i da će to uticati na smanjenje investicionih potencijala gradova i opština.

Parović smatra da će vrlo brzo morati da se izvrši preraspodela budžeta, odnosno rebalans, koji bi, kako je kazao, trebalo da se pred odbornicima skupštine Grada Novog Sada nađe na sednici koja će najverovatnije biti održana 5. jula.

"Iskren da budem, sve nas je pomalo i zatekla ta informacija, jer je set poreskih zakona o kojem je reč usvojen relativno brzo i bez neke ozbiljne javne rasprave, što je i najveći problem", naglasio je Parović.

  • Janko

    21.06.2013 12:33
    Dejavu
    Sir Oliver vaskrsao.
  • iks

    04.06.2013 16:43
    E svaka cast, konacno da neko ne udara narod po dzepu nego preusmeri negde drugde, malo smanjite funkcionerima plate i eto vam dodatnog priliva
  • Bubu

    04.06.2013 01:40
    Цене комуналија не зависе директно од буџета али индиректно зависе од буџета.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.