Balerini potrebna pomoć za usavršavanje

Novosađanka Sara Tošić dobila je priliku da učestvuje na prestižnom međunarodnom plesnom projektu pod nazivom "Biblioteca di Corpo", kao jedina učesnica iz Srbije.

Novosađanka Sara Tošić dobila je priliku da učestvuje na prestižnom međunarodnom plesnom projektu pod nazivom "Biblioteca di Corpo", kao jedina učesnica iz Srbije.

Šestonedeljni projekat, koji se održava u okviru festivala plesa "ImPulsTanz" u Beču, okuplja 30 najtalentovanijih i najkreativnijih plesnih umetnika iz celog sveta, koji će potom nastupiti na dvonedeljnoj turneji po Brazilu. Ovaj program obuhvata kako usavršavanje plesnih tehnika, tako i seminare i predavanja na kojima će se izučavati aktuelne tendencije u savremenoj igri, a mentor je nagrađivani brazilski koreograf Ismael Ivo.

Pored bavljenja baletom i savremenim plesom, ova dvadesetdvogodišnjakinja studira pedagogiju, a u Baletskoj školi je zaposlena kao nastavnica klasičnog baleta i savremene igre.

Iako je Sarina aplikacija prihvaćena, njen odlazak u Beč je pod znakom pitanja zbog troškova učešća na festivalu koji iznose 5.500 evra.

Svi koji su zainteresovani da pomognu Sari Tošić da otputuje na usavršavanje mogu novac uplatiti na žiro račun Udruženja baletskih umetnika Vojvodine, čija je ona članica: 105-0000000031241-08. U pitanju je neprofitna organizacija koja se bavi izdavaštvom, nastupima, performansima i uopšte promocijom i propagiranjem baletske umetnosti.

Za više informacija potrebno je obratiti se na email adresu sara.tosic@yahoo.com.

  • Brana

    05.06.2013 06:39
    Molim vas kako razmisljate to? Pa nije sve u novcu... Nazalost doslo je i ovo vreme gde jedna vecina misli da jeste ...:( Nije samo danas u Srbiji tako, bilo je i 80tih u Jugoslaviji, kada sam licno trazila sponzore za jednu nasu mladu teniserku i uspela sam ... Obratite se vecim privatnim biznismenima za pomoc a za uzvrat mozete nositi dres sa njihovim znakom firme.Hoce pomoci ce jer ja sam tako obezbedila mnogo vecu sumu nego sto je ova vasa.Zelim vam veliki uspeh ne odustajte samo napred ...!!!
  • klondza

    04.06.2013 11:46
    @usavrsavanje
    Beravo devojko!

    Mnogi bi na tvom mestu 'ladno kupili diplomu,
    pa u stranake redove i napred...

    Bitno je da mladi shvate da se znanje ne kupuje,
    nego se mukom i radom stice.
  • komentator

    04.06.2013 09:33
    slatka moja
    radiš u Baletskoj školi, ako su oni radi da budeš usavršenija neka doniraju, ili onaj koji je rad da se baš ti od miliona talentovanih usavršiš

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.