Javna preduzeća konkursom traže nekoga da im imenuje direktore?

Konkursi za direktore novosadskih javnih i javno komunalnih preduzeća objavljeni su jutros u dnevnim listovima Dnevnik i Kurir.

Konkursi za direktore novosadskih javnih i javno komunalnih preduzeća objavljeni su jutros u dnevnim listovima Dnevnik i Kurir.

Svi kandidati imaju rok od 15 dana da pribave i pošalju neophodnu dokumentaciju, a odluku o izboru na mesto direktora doneće Komisija za imenovanja koju je prethodno izabrala Skupština grada.

Kriterijumi za mesto direktora razlikuju se od preduzeća do preduzeća, pa je tako jedan od preduslova koje će budući rukovodilac ZIG-a morati da ispuni, desetogodišnje iskustvo u privredi.

Jedan od uslova za imenovanje direktora Lisja je trogodišnje iskustvo, dok je za ostala preduzeća u proseku neophodno pet godina radnog staža.

Opozicione stranke su u više navrata kritikovale gradsku vlast da su uslovi konkursa unapred pripremljeni kako bi pozicije direktora zauzeli kandidati bliski političkim strankama koje čine većinu u gradskom parlamentu. Prema njihovim rečima, konkursi za izbor direktora su čista formalnost, jer taj posao po pravilu dobijaju oni koji su bili vršioci dužnosti.

Inače, u konkursu piše da se raspisuje "Javni konkurs za izbor kandidata za imenovanje direktora", pa ostaje nejasno da li se bira direktor ili kandidat koji će imenovati direktora.

  • Пера ложач

    06.06.2013 07:34
    @Весна станишић - градоначелник ће одржати реч
    Не знамо за Водовод, али знамо да ће директор Топлане бити trgovac, онај који је откупљивао свиње код Матијевића, а да ће му саветник бити медицинска сестра, супруга недавно одликованог заслужног грађанина овог града.
    Хоће ли се и ту негде појавити тај Ваш, или наш, Вучић?
    Што се градоначелника тиче, док му је помоћник онај који је олешио Топлану тај историчар ће бити директор Водовода.
    И шта сад?
  • @LENKA

    06.06.2013 07:25
    Sve nesto mislim
    Ovi doktori nauka za direktore komunalnih preduzeća mora da su svoj doktorat odbranili negde na nekom od prestiznih univerziteta. I sve vise se radujem da se na tim konkursima pojavi i onaj dr. Terzic Dusan iz Toplane. Tek tada imacete priliku da shvatite koji su i kavi to kadrovi.
  • Ђуро

    06.06.2013 07:18
    @Baby - Za Saleta :)
    Не дозвољавам Вам да мог пријатеља салета тако ниподаштавате.
    Мада сам му лепо говорио да се врати тамо одакле је потекао, у еколошки чисту средину, или да одемо до Сарајева он још увек није схватио да од њега ништа не зависи (чак ни ЛСВ). То, ипак, није разлог да му и Ви лупате чвегере.
    Ако Вас, баш толико, његов рад инспирише може да Вас вади. Уколико је инспирација баш толико велика онда наставите да размењујете мишљења, само вас молим да мало нежније наступите.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.