Holanđani kupili još jednu softversku firmu iz Novog Sada

Holandska kompanija TMNS kupila je novosadsku firmu Empiry koja se bavi razvojem softvera pa će ubuduće poslovati pod imenom "TMNS Empiry".

Holandska kompanija TMNS kupila je novosadsku firmu Empiry koja se bavi razvojem softvera pa će ubuduće poslovati pod imenom "TMNS Empiry".

Sedište im je u Hagu, a posluju i u Frankfurtu i Cirihu.

Dve kompanije tesno su sarađivale poslednje dve godine kroz rad na projektima za preduzeća DU Telekom, Vodafone Egypt, Swisscom i UPC, a sada će nastaviti rad i sa primarnim Empiry klijentima, u prvom redu VIP Mobile (Srbija), VIP Operator (Makedonija) i drugim članicama TAG (Telekom Austria group). Prilikom prodaje u preduzeću koje je osnovano pre pet godina bilo je zaposleno 15 osoba.

Jedan od osnivača Empiry, Nenad Stefanović, koji ujedno radi i kao asistent na Fakultetu tehničkih nauka na Departmanu za industrijsko inženjerstvo i menadžment kazao je za 021 da je Holanđanima posebno atraktivna činjenica da je Novi Sad univerzitetski grad i da FTN proizvodi sjajne ljudske resurse. Samim tim ciljevi nove kompanije biće širenje i otvaranje novih radnih mesta, jačanje veze sa FTN, a posebno sa Departmanom za industrijsko inženjerstvo i menadžment.

Novi Sad je praktično centar IT industrije u Srbiji kada se uzme broj zaposlenih programera u odnosu na broj stanovnika. Trenutno u nekoliko desetina ovdašnjih firmi iz te branše radi oko 2.500 ljudi.

Holanđani su inače već prisutni na IT tržištu Novog Sada sa firmama Levi 9 i Hinttech, dok je Fakultet tehničkih nauka najvažniji i prvi regrutni centar ka firmama iz sektora informacionih tehnologija.

  • Пфиии

    23.10.2013 09:00
    Шта има добро у вести да је једна фирма купила другу? Ништа. Ко нам гарантује да нови власници неће упропастити фирму? Нико. Какве везе има наука са бизнисом? Никакве, упркос свему.
  • Dušan D

    11.06.2013 13:26
    FTN
    Evo iz prve ruke, kvalitet nastave na Departmanu za IIM nikako nije ugrožen time što određeni profesori/asistenti vrlo uspešno posluju. Šta više, smatram da to vrlo pozitivno utiče na proces nastave jer smo imali prilike da čujemo praktične primere, obavimo praksu koja ne podrazumeva odlazak po burek i kuvanje kafe i još mnogo toga.
  • @Misko - FTN

    05.06.2013 11:06
    Sta mislis, da li se ovim dovodi i strucnost profesora u pitanje? Ne moze se jednim ***** na dve stolice. Rad profesora je full-time job, rad u firmi je full-time job. Ako se na fakultetu radi za firmu, onda moze. Obrnuto nije moguce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.