ZIG nudi reprogram duga investitorima

Novi Sad je, radi pokretanja zamrle stanogradnje, na predlog ZIG-a i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj uveo olakšice investitorima za uređenje građevinskog zemljišta.

Novi Sad je, radi pokretanja zamrle stanogradnje, na predlog ZIG-a i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj uveo olakšice investitorima za uređenje građevinskog zemljišta.

Usvojeno je nekoliko novina u načinu plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, smanjenju vrednosti boda i njegovom usklađivanju sa kursom evra, kao i mogućnost značajnog umanjenja ukupnog duga investitora.

"Izuzetno je važno što su odbornici uvažili potrebu primene novih merila koja treba da omoguće investitorima koji su prethodnih godina skupo kupili lokacije da nastave radove, a novim investitorima da lakše ulaze u poslove. Ove olakšice imaju za cilj smanjivanje troškova za investitore, ali i povećan prihod Gradu kroz povećan broj gradilišta. Nova merila, kao rezultat zajedničkog rada ZIG-a, Gradske kuće i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, naišla su na veliku zainteresovanost i odobravanje od strane investitora", kaže direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Investitori koji žele da reprogramiraju dug treba što pre da podnesu zahtev ZIG-u, kako bi stručne službe obradile zahtev i dostavile predlog Gradskom veću, koje će odlučivati o visini umanjenja. Aneks ugovora o reprogramu neophodno je potpisati do 1. jula, a dug isplatiti do kraja godine.

"Napominjemo da je rok za sklapanje aneksa ugovora 1. jul, tako da je preostalo malo vremena za investitore koji imaju dospele neizmirene obaveze, a žele da iskoriste ovu pogodnost. Apelujemo na sve zainteresovane investitore da što pre podnesu zahteve kako bi se ispoštovali vrlo kratki rokovi za sprovođenje proceduru", saopšteno je iz ZIG-a.

  • 20.06.2013 07:01
    sta se desava sa ovim?
    kada zaseda gradsko vece po ovom pitanju?
  • mister

    04.06.2013 16:51
    Fali para
    Ocigledno. Evo predloga, naplatite svim nelegalnim objektima, nakon legalizacije naknadu za uredjenje gradjevinskog zemljista i ZIG ce biti pun ko brod. Opet je ispao budala posten covek koji je gradio legalno,m sad ako nema da plati, tuzice ga, a oni koji su zidali nelegalno, ....... uzivaju.
  • Limanac

    04.06.2013 15:23
    To je jako lepo ali ne re?ava problem. A osnovni problem ?to se ne gradi je siroma?tvo gra?ana, odnosno to ?to ljudi imaju jedva da pre?ive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.