Radnici Noviteta otkazali blokadu puta

Radnici Noviteta ipak nisu blokirali Futoški put kod sedišta ovog preduzeća, uprkos tome što su najavili da će to učiniti u toku prepodneva.
Radnici Noviteta ipak nisu blokirali Futoški put kod sedišta ovog preduzeća, uprkos tome što su najavili da će to učiniti u toku prepodneva.

Kako za 021 kaže predsednica sindikata Solidarnost, Gordana Kojić, zaposleni su se na ovaj potez odlučili nakon obećanja generalnog direktora Zorana Antića koji im je rekao da će plate za decembar i januar dobiti do kraja nedelje.

"Dogovor je da se blokada puta ne održi danas, ali da ukoliko problemi radnika ne budu rešeni, sledeće najave neće ni biti, već će put biti blokiran bez upozorenja. Mi jednostavno hoćemo da ovi radnici znaju na čemu su. Da li kreću sa radom ili je ovo kraj Noviteta, a ako je to slučaj, zaposleni moraju postati tehnološki višak", rekla je Kojić za Novosadski informativni portal.

Radnicima se obratio i pomoćnik gradonačelnika Bojan Torbica, koji je obećao da će Grad učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi pomogao radnicima Noviteta.

Povod za protest je što preduzeće ne radi od 28. januara, kada je zvanično i počeo štrajk. Utisak je, kažu u "Solidarnosti", da preduzeće namerno ne radi da bi zaposleni samovoljno napustili Novitet bez otpremnine. (V. K.)

  • persida

    11.06.2013 10:55
    gospodine ĐURIĆU
    Pa imaš li više obraza čoveče?Ša bi hteo da ti te jadne žene rade BAŠ,BAŠ džabe.
  • 06.06.2013 15:01
    opet laz
    najverovatnije da Djuric i ovo nece ispoatovati samo neznam dokle ce se njemu tolerisati pa on ni PDV neplaca koji je obavezan i kaznjiv ,naravno ne za Djurica,Nema inspekcija da neko intervenise a kako bi i smeli kad iza njega stoji cela vlada Srbije i Republike Srpske!!!! DOKLE VISE GOSPODINE DACICU,VUCICU,NIKOLICU vi ste na potezu!!!!!
  • stana

    06.06.2013 10:39
    pa dokle više
    kako DRAGANA ĐURIĆA nije sramota,BOŽE,BOŽE,zašto muči te žene!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.