Izgrađena pešačka staza u Rumenki

Zavod za izgradnju grada završio je izgradnju nove betonske pešačke staze u Ulici oslobođenja, na potezu od Ulice narodne vojske do Ulice nove 2 (desna strana saobraćajnice iz pravca Novog Sada) u Rumenki.

Zavod za izgradnju grada završio je izgradnju nove betonske pešačke staze u Ulici oslobođenja, na potezu od Ulice narodne vojske do Ulice nove 2 (desna strana saobraćajnice iz pravca Novog Sada) u Rumenki.

Staza je dužine oko 200 metara, širine dva metra i njenom izgradnjom ZIG je pokrenuo aktivnosti na uređenju starih i izgradnji nedostajućih pešačkih staza u ovom naselju.

Nastavak radova planira se u produžetku Ulice Nikole Tesle gde je predviđeno da se izgradi pešačka staza dužine oko 400 metara, širine dva metra, dok će se na sporednim pravcima ove ulice izgraditi jednostrane pešačke staze dužine 235 metara, širine 1,6 metara. Staze će biti od montažno-betonskih elemenata i uklopiće se u postojeću mrežu postojećih pešačkih staza i kolskih ulaza.

Na četvorokrakoj raskrsnici ulica Nikole Tesle i Vojvode Putnika biće postavljeni elementi za osobe sa posebnim potrebama. Trenutno se sprovode aktivnosti na izradi projektno-tehničke dokumentacije koja predstavlja prvi korak ka realizaciji ovih poslova.  

Takođe, zbog bezbednosti pešaka započete su aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za izgradnju pešačke staze duž regionalnog puta Rumenka-Vrbas, preko kanala Savino selo, kao i unutar područja novog stambenog bloka u neposrednoj blizini ovog puta, u dužini od 1.093 metra, širine 1,6 metara.

U ovom naselju, u narednih nekoliko dana, započeće i radovi na rekonstrukciji raskrsnice na putu R-127 za potrebe izgradnje BUS okretnice. Takođe, u planu je i da se radi proširenje raskrsnice ulica Oslobođenja i Partizanske, s tim da se mora dobiti saglasnost od JP Putevi Srbije budući da je predmetna raskrsnica u njihovom vlasništvu. Proširenje raskrsnice se radi isključivo radi postavljanja semafora na ovoj raskrsnici, a za sve te aktivnosti su ovogodišnjim Programom obezbeđena sredstva za projektno-tehničku dokumentaciju.

Pored ovoga, Programom uređivanja građevinskog zemljišta obezbeđena su sredstva i za izradu Glavnog projekta javnog osvetljenja u novim ulicama kao i za samu izgradnju javnog osvetljenja.

Sve ove aktivnosti JP Zavod za izgradnju grada sprovodi kako bi i građanima Rumenke bili omogućeni lagodniji, bolji i savremeniji uslovi za život. Završetkom pomenutih radova omogući će se upravo to, s tim što ZIG ima nameru da i dalje ulaže u komunalni sistem ovog i svih ostalih prigradskih naselja.

  • 06.06.2013 12:40
    kloaka
    Gde su dušebrižnici koji kažu da se radi samo kad su izbori?
  • @ Hamlet

    06.06.2013 11:25
    "ki ili ci"

    Verovao ti ili ne, po novom pravopisu od pre neku godinu moze i KI i CI. Kako ti volja.
  • @ Stanovnik

    06.06.2013 11:21
    "Bolje da su zavrsili vise tu kanalizaciju ili da su prosirili put prema selu ovaj mali puteljak koji su izradili nije bas puno vredan pomena i ovakvog naslova!"

    Cekaj malo. Kanalizacija ce doci na red tek kada zavrse sve pesacke staze. Kada ih zavrse onda ce ih lupati i razbijati da bi provukli kanalizaciju a kada provuku kanalizaciju onda ce neko opet da uzme pare da ponovo napravi te iste staze.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.