Vučević najavio više para za rad Karitasa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas da će iz gradskog budžeta ubuduće izdvajati više sredstava za rad humanitarne organizacije Karitas.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas da će iz gradskog budžeta ubuduće izdvajati više sredstava za rad humanitarne organizacije Karitas.

Vučević se tokom razgovora sa beogradskim nadbiskupom Stanislavom Hočevarom i predstavnicima Karitas Dekanata Novi Sad složio da je neophodna korekcija sredstava koja su opredeljena u budžetu Grada za ovu organizaciju i istakao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da se saradnja Grada i Karitasa unapredi, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Ova humanitarna organizacija Katoličke Crkve na teritoriji Novog Sada počela je sa radom  krajem 2001. godine sa programima Kućne nege i Pomoći u kući, kao i sa Dnevnim centrom za stare.

Tokom sastanka bilo je reči i o aktivnostima Karitas Novi Sad koji se tiču Dečje kuće Montesori koja je namenjena deci iz socijalno ugroženih porodica, prvenstveno romskoj deci, kao i o Centru za pomoć i podršku osobama sa mentalnim poteškoćama.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar zahvalio se gradonačelniku na prijemu i poželeo mu sreću i uspeh u radu.

  • -

    07.06.2013 05:50
    -
    a sta radi pravoslavni karitas?...ako postoji.
  • Sima Strahota

    07.06.2013 02:36
    Karitas je cool
    Otac mi je bio zestoko bolestan u aprilu, jedva je ostao ziv, nije mogao na noge, pelene i sve po redu. Trebala mi je pomoc i Karitas je momentalno reagovao, vec sledeceg dana su poslali zenu, sve na poverenje, bez papirologije. Nisam ni zano cija je organizacija a i briga me ... fini ljudi, posteni, plemeniti... ne razbrojavaju se na nase i njine. Kome je vazno da ga tetosi pravoslavna organizacija, neka se obrati njima .. na zalost - SPC se ne bavi time. Njini novci su samo njini.
    Karitas me je zaduzio, ja cu im se oduziti.
  • nss

    06.06.2013 18:37
    eeee
    lepo je biti human ali tek kad podmiris racune pa ti ostane visak onda delis a to bi mogao bajatovic npr...njemu bas dobro ide

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.