Otac ubijene Marije Jovanović kandidat za Novembarsku povelju

Članovi Saveta za javni red i mir i bezbednost podržali su danas ideju grupe novinara da Slobodan Jovanović, osnivač Fondacije "Marija Jovanović - dete", bude predložen  za ovogodišnjeg kandidata za Novembarsku povelju.
Članovi Saveta za javni red i mir i bezbednost podržali su danas ideju grupe novinara da Slobodan Jovanović, osnivač Fondacije "Marija Jovanović - dete", bude predložen  za ovogodišnjeg kandidata za Novembarsku povelju.

Pored toga, na današnjoj sednici članovi Saveta jednoglasno su doneli zaključak i apelovali na javna i javno-komunalna preduzeća da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu rad Fondacije "Marija Jovanović - dete" tako što će na žiro račun Fondacije uplatiti novac.

"Borba jednog čoveka dovela je do promene krivičnog  zakona u Srbiji i to ne sme da ostane neprepoznato. Naprotiv, takvim ljudima moramo pružiti svu moguću pomoć i Savet za javni red i mir i bezbednost će podržati inicijativu novinara da se Jovanoviću dodeli visoko priznanje Novog Sada, jer njegova borba personifikuje najviši cilj za koji se zalažemo, a to je bezbednost naše dece", izjavila je predsednica Saveta Branka Bežanov. Na njen predlog članovi Saveta su se danas odrekli svojih dnevnica u korist Fondacije.

Fondaciju "Marija Jovanović - dete" Slobodan Jovanović je osnovao nakon tragične smrti ćerke Marije. Fondacija ima za cilj borbu protiv pedofilije, a Jovanović je već inicirao donošenje Zakona o posebnim merama za sprečavanje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnicima, takozvanog "Marijinog zakona".

  • pera kojot

    08.06.2013 15:17
    Sve pohvale i puna podrška savetu i članovima saveta na predlogu i nadam se da će gradski čelnici podržati ovu inicijativu...
  • 07.06.2013 20:00
    Samo napred. Treba da se ukljuci sto veci broj ljudi. PEDOFILIJA SE NE IGNORISE, jer kada se ovakve stvari dogode, kasno je, nema povratka.
  • gradjanin

    07.06.2013 15:08
    mislim da i mi treba da podrzimo ovu odluku. bravo za inicijativu od strane novinara i bravo za savet koji je do kraja izgurao i podrzao ovu ideju..coveku nazalost dete nista nece vratiti ali ovo treba da bude primer za sve!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.