DS: Hapšenja u Novom Sadu rezultat političkog progona

Portparolka novosadskog odbora Demokratske stranke Jadranka Jovišić ocenila je kao političko današnje hapšenje umešanih u aferu oko zloupotreba sa izdavanjem građevinskih dozvola u Novom Sadu.

Portparolka novosadskog odbora Demokratske stranke Jadranka Jovišić ocenila je kao političko današnje hapšenje umešanih u aferu oko zloupotreba sa izdavanjem građevinskih dozvola u Novom Sadu.

Ona smatra da vlast hapsi selektivno svoje političke neistomišljenike iako je samo jedna od šest privedenih osoba, Tijana P., članica Demokratske stranke.

Jovišić je zapitala zašto se ne hapse i drugi osumnjičeni za brojne afere pominjući Igora Mirovića i Maju Gojković. - Afere vezane za ATP i ZIG se vezuju za Mirovića i Gojkovićevu dok su bili na vlasti u Novom Sadu, ali sada, pošto su kadrovi SNS za policiju su nedodirljivi i za njih pravda ne važi.

Jovišić je ujedno optužila medije da nisu ispoštovali pretpostavku nevinosti objavljujući puna imena uhapšenih ocenjujući ih kao ljude koji su bili na značajnim mestima "zbog svoje stručnosti i čestitosti".

- Sada su obeleženi kao kriminalci. To je veliki stres za njih i njihove porodice. Oni su kvalitetno radili svoj posao, a sada se provlačenjem kroz medije kalja njihov ugled. Javnog medijskog linča ne sme biti i mi ćemo stati iza svih ljudi dok se ne dokaže njihova krivica, dok sud ne presudi. A ne da se u tabloidima vodi istraga, najavljuje hapšenje i presuđuje - rekla je Jovišićeva.

Na novinarsko pitanje da li će se izviniti s obzirom da je i sama donela sud kako se radi o poštenim i čestitim ljudima pre konačne presude, odgovorila je potvrdno.

Vučević: Hapšenja nemaju veze s politikom

Komentarišući današnja hapšenja gradonačelnik, Miloš Vučević, kaže da ne misli da je u ovom slučaju opredeljujuća stranačka pripadnost.

Kako je rekao, ovo je dobra pouka za sve one koji danas obavljuju neku od funkcija u Gradu, smatrajući da bi trevalo dobro da obrate pažnju šta i kako rade, jer sve mora da bude u skaldu sa zakonom.

  • Anonimus

    21.06.2013 19:11
    Koliko je meni poznato Tijana je prvo napredovala za vreme Srpske napredne stranke, a onda je za vreme Demokratske strane za godinu dana promenila četiri funkcije i pre par nedelja je postala član Demokratske stranke, a sada je predložena za člana u Gradskom odboru Demokratske strane od strane gospodina Pavličića. Za Tijanu se vezuje i afera pronevere novca dok je bila načelnica Gradske uprave za kulturu, jer se koncert "Na lepom plavom Dunavu" od strane Bečke opere nikada nije održao, firma ostala u stečaj, a budžetska sredstva u celosti isplaćena.... Da li o ovoj vrsti časnosti pričate ili o čemu...?
  • NEUTRALNI

    09.06.2013 19:44
    Politika
    Kada se zapošljavate politički a ne po znanju.pa onda kada je već tu da malo strpa u čep za te 4 godine. Kao da je njegovo neko može neko nemože. Pa još javno,zaporavi se (MALO) da je to državno. POLITIČKI???
  • prevareni

    09.06.2013 17:33
    ima nas na hiljade
    Nas prevarenih ima na hiljade što smo kupovali kod raznih Božića i njihovih sinova ...
    Te kad pohapsite, ovi što se pominju su prava sića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.