Butorović umro prirodnom smrću

Istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić izjavio je da, posle uviđaja u apartmanu u Hotelu "Park" koji je koristio predsednik FK "Vojvodina" Ratko Butorović, nije pronađeno ništa što bi ukazivalo da je reč o nasilnoj smrti.

Istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić izjavio je da, posle uviđaja u apartmanu u Hotelu "Park" koji je koristio predsednik FK "Vojvodina" Ratko Butorović, nije pronađeno ništa što bi ukazivalo da je reč o nasilnoj smrti.

Alimpić je rekao da su pri uviđaju pomogli kriminalistička tehnika i sudski veštaci koji su dali svoje mišljenje o uzroku smrti. "Nema nikakvih tragova koji bi ukazivali da je smrt nastupila drugačijim načinom osim prvobitno pretpostavljenog - prirodno", rekao je Alimpić i dodao da je smrt nastupila tokom prepodneva.

Prema njegovim rečima, telo Butorovića je upućeno u Zavod za sudsku medicinu, gde će u nedelju biti obavljena obdukcija nakon koje će se sa sigurnošću znati uzrok smrti.

Ratko Butorović, zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u hotelu "Park" u subotu pre podne. Pojedini mediji prenose da ga je pronašao telohranitelj jutros oko 10 časova.

Butorović je rođen 17. jula 1956. godine u Nikšiću. Vlasnik je novosadskih hotela "Leopold Prvi" na Petrovaradinskoj tvrđavi i "Park". U Novom Sadu je 1987. otvorio dragstor "Kan – Kan". Predsednik je Fudbalskog kluba Vojvodina, bio je i predsednik Bokserskog saveza Crne Gore, a novac je ulagao i u Košarkaški klub Radnički iz Novog Sada.

Kada je kupio "Park", tvrdio je da će ovaj hotel postati toliko dobar da će "Hajat" u odnosu na njega biti "najobičnija nula". Najavio je da će ga obnoviti vrlo brzo i da će na njegovo otvaranje doći najmanje tri svetske zvezde – Dženifer Lopez, Anabela i Riki Martin.

Početkom decembra 2007. Butorović je odbacio optužbe da je povezan sa crnogorskom fudbalskom mafijom, tumačeći sve napade na njega time da "nekom smeta jaka Vojvodina".

Hapšen je 29. januara 2008. zbog sumnje da je potplatio sudije koje su 12. decembra 2007. njegovom klubu donele pobedu od gola razlike nad FK Mladost iz Lučana.

Na njega je, kako pišu mediji, dva puta pokušan atentat. Njegov automobil je u junu 2009. zapaljen ispred hotela "Park". Pored tog automobila, benzinom su polivena još tri Butorovićeva vozila i dva u vlasništvu Biljane Rodić, sestre vlasnika kompanije "M-Rodić", ali je plamen vrlo brzo ugašen zahvaljujući prisebnosti čuvara.

  • Micun

    09.06.2013 18:07
    Slava mu!
    Neka mu JE vjecita slava i pocivao u miru Bozijem nas Bato!
    Kolko je taj covek zaduzijo Novi Sad zasluzuje da mu gracka vlast posvjeti dan zalosti a ne da osudjuju takvoga dobrocinitelja, humanistu i filantropa!
    Dan zalosti povodom preminulosti nasega Bata!
  • 09.06.2013 16:19
    liman 2- odgovor M
    Posto ja nisam zelela da budem niciji advokat , ocigledno je da sam to prepustila VAMA... Ja nemam problem sa drustveno korisnim radom u toku dana pa ni u toku noci ...ali sta je sa vama. Ja vrlo dobro znam sta znaci boriti se sa ljudskom bahatoscu i uopste ne sumnjam da se i gospodji desilo isto , ali isto tako znam da nije Hriscanski nepostovati tudju nesrecu i tudju smrt pa ni prema onome koga nevolimo ili necenimo .Zao mi je sto je morala da propati zarad parceta hleba , ali pitanje je sta sa onima koji nisu ni dobili sansu da dodju u poziciju da zarade pa i da budu nezadovoljni,oni cak nemaju sansu ni da progovore na tu temu.Nije ovde problem u kojekakvim Batama, ovde je problem u sveopstem siromastvu kako materijalnom , tako i pre svega DUHOVNOM.Dragi moj gospodine kada hocete nekoga da kritikujete onda morate da znate za meru i pravi povod.Nije hrabrost pljuvanje po mrtvima , njima se odaje postovanje a porodici saucesce i onda kada mislite da to ne zasluzuju.Hriscanstvo je prastanje, mi nemamo pravo da sudimo...
  • N.S

    09.06.2013 12:50
    Na pola Koplja ! !
    Bato zavio si Novi Sad u crno - ZASTAVE NA POLA KOPLJA ! ! ! !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.