Profesor Ilija Ćosić novi predsednik GO DS

Novi predsednik novosadskih demokrata je Ilija Ćosić (1948) koji je na tom mestu nasledio Igora Pavličića.

Novi predsednik novosadskih demokrata je Ilija Ćosić (1948) koji je na tom mestu nasledio Igora Pavličića.

Kako saznaje 021, on je na danas održanim izborima osvojio većinu, odnosno oko dve trećine glasova u odnosu na protivkandidata Dejana Kovača. Sem njih dvojice nadmetao se i Miroslav Salonski.

U prostorijama GO DS glasalo je oko 45% članova stranke izašlih na birališta. Rezultati još nisu zvanični, ali su očekivani.

Kandidaturu profesora Ćosića podržao je prethodno Gradski odbor, a pretpostavlja se da bi on mogao da donese kakvu takvu stabilnost među podeljeno članstvo. Ilija Ćosić je trenutno poslanik u Skupštini Vojvodine, a na čelu Fakulteta tehničkih nauka proveo je 14 godina.

Igor Pavličić je bio na čelu GO od 2006. godine, a sada se nije ni kandidovao.

Na izborima u Beogradu za predsednika GO izabran je Balša Božović, koji je bio bolji od Dragana Šutanovca.

  • Vox populi

    10.06.2013 20:33
    @Mikula Mali
    Nema potrebe da se uznemiravate zbog kritika na račun SPS-a. Moguće je da ste bili u njemu zbog iskrenih ubeđenja, da ste se posle umorili, samo sam pokušao da akcentujem početak partijskog kriminala na ovim prostorima. Osma sednica je dugo pripreman i montiran puč. Većina onih koji su tada podigli ruku protiv Ivana Stambolića je prihvatila to samo zbog prethodno obećanog stana, pored postojećeg. Poneko je to uradio i zbog želje da se pitanje Kosova reši "čvrstom rukom". Sličan princip je primenjen za Jogurt revoluciju, ali sa plaćenim cirkuskim atrakcijama po ulicama Novog Sada. Tada je počeo jedan veoma loš period za sve nas...
  • Mikula mali

    10.06.2013 18:43
    @Vox populi - @Mikula Mali
    Vox populi - @Mikula Mali
    Mogli bi o mnogim doprinosima, ali o tome Vi raspredajte. Cinjenica je da se raspao. A jos veca da se sav soder prelio u partije koje Vam kroje sudbinu, ukoliko i Vi licno niste u tim interesnim grupama (LSV ili sl.), sto bi se moglo naslutiti.
  • Fox

    10.06.2013 18:32
    energicnost!
    idi covece cuvaj unuke,nije politika za tebe gospodine djosicu...djilas i onakosve odlucuje sve ostalo su pijuni...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.