Grad isplatio dugovanja ATP "Vojvodini"

Grad Novi Sad uplatio je novac koji je sud naložio da na ime odštete bude isplaćen ATP "Vojvodini".
Grad Novi Sad uplatio je novac koji je sud naložio da na ime odštete bude isplaćen ATP "Vojvodini".

Međutim, radnici strahuju da se prvobitni plan izmenio, da je uplata izvršena na poseban račun i da će novac biti preusmeren na druge poverioce, te da njima neće biti isplaćene zarade. Predstavnik bivših zaposlenih u ATP "Vojvodina" Ljubomir Lelović kaže da sve ukazuje da od podele neće biti ništa u dogledno vreme.

"Banka Kredi-agrikol je zahtevala da se kao poverilac naplati iz ovih sredstava, što dodatno pokazuje da će pokušati da nas zaobiđu", kaže Lelović.

Grad Novi Sad je ATP "Vojvodini" dugovao 300 miliona dinara, uz pripadajuću kamatu.

  • Nestle

    10.06.2013 11:39
    Rešen je konačno i taj problem koji nas je sve opterećivao
  • atp

    10.06.2013 10:58
    Nisam mislila da ce stvarno uplatiti te pare nego da je marketinski trik, pohvalno!
  • SD

    10.06.2013 07:14
    Pazite,nije sve bas kako se pise.
    Ko prati ovaj slučaj pomno,nemože da ostane ne zabrinut i ravnoduša,kakva smo mi to država?
    Prvo to nisu Devićeve pare,već ATP-a,i ako je on podneo tužbu,a to je trebalo da uradi stečajni upravnik koji se odrekao svega i ako mu je funkcija da reorganizuje firmu.
    Strana koja je evidentno izgubila spor određuje kada će,i koliku sumu će da isplati(sta ce nam sudovi?).Kredi-agrikol banka kao najveci poveilac kod prve presude se uopste ne oglasava,a sad trazi da se ovaj novac isplati samo njoj(i ako je neznam da li vam je to poznata ona jedina pokrivena hipotekom celokupne Deviceve imovine,sto se nigde ne naglasava.Deo te imovine je prodala)
    I na kraju gradonacelnik i grad javno izjavljuju kako pomno prate situaciju ATP-a,i cekaju trenutak(bankrot),pa da preuzmu stanicu(koja je u industrijskoj zoni,nefunkcionalna...)i na nju prebace medjumesni saobracaj(javni monopol je u ovoj drzavi ok?)
    Zbog svega toga 500 radnika je moralo da ostane na ulici,bez plata,ali oni su kao i uvek kolateralna steta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.