Rotarijanci prikupljali novac za uređenje izvorišta vode na Fruškoj gori

Rotari klub "Novi Sad - Dunav" prikupio je više od 600.000 dinara u humanitarnoj akciji za uređenje izvora pitke vode na Fruškoj gori.
Rotari klub "Novi Sad - Dunav" prikupio je više od 600.000 dinara u humanitarnoj akciji za uređenje izvora pitke vode na Fruškoj gori.

Klub je sredstva prikupio od donacija tokom tradicionalne godišnje akcije "Takmičenje u kuvanju", koja je održana na novosadskoj plaži Štrand.

Predsednik Rotari kluba "Novi Sad - Dunav" Marin Barjaktarović rekao je da na Fruškoj gori postoji više od 200 izvora prirodne pitke vode, koja okrepljuje izletnike i druge ljubitelje prirode, i koji su veoma važni i za svakodnevni život i opstanak bogate fruškogorske faune.

Na "Takmičenju u kuvanju" učestvovali su rotari klubovi iz Srbije, Bugarske, Madjarske, a u revijalnom delu učestvovali su poznati novosadski restorani. Svi oni pripremali su hranu za više od 400 gostiju.

Pobedila je ekipa Rotari kluba Ruse-Dunav iz Bugarske, drugo mesto osvojio je klub Petrovaradin-Fruška gora, a treće mesto su podelili Rotari klub Segedin-Tisa iz Madjarske i podmladak novosadskih rotarijanaca, Rotarakt klub (Rotaract) Novi Sad.

O pobednicima je doneo odluku žiri, čiji su članovi bili i glumci iz kultne humorističke serije "Državni posao", koja se emituje na Televiziji Vojvodine.

Rotari klub Novi Sad-Dunav je i pretodnih sedam godina organizovao isto takmičenje, a prihod je išao u humanitarne svrhe za pomoć bolnicama, slepim osobama, Crvenom krstu.

Tokom prošlogodišnje akcije, rotarijanci su prikupili oko pola miliona dinara sredstava, takođe za izvore pitke vode na Fruškoj gori.

  • -

    10.06.2013 10:16
    -
    ja bas ne bih da ima previse ovakvih krokodila.
    mala smo bara...zato nam se ovo desava.

    mnogo interesnih grupa, sto lokalnih a sto internacionalnih, ima preko ledja ove sirotinje
  • kiki

    09.06.2013 21:19
    kiki
    Bravo dobri ljudi.
    Da ima vise takvih sugradjana, Novi Sad bi sigurno bio mnogo humaniji grad.
  • 09.06.2013 19:50
    Pazite da milostinju svoju ne činite pred ljudima da vas oni vide; inače plate nemate od Oca svojega koji je na nebesima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.