Svi uhapšeni urbanisti pušteni da se brane sa slobode

Nakon višesatnog ispitivanja u Višem sudu u Novom Sadu, svih šestoro bivših čelnika novosadske Uprave za urbanizam pušteni su jutros da se brane sa slobode.
Nakon višesatnog ispitivanja u Višem sudu u Novom Sadu, svih šestoro bivših čelnika novosadske Uprave za urbanizam pušteni su jutros da se brane sa slobode.

Iako im nije određen pritvor, njima je sud zabranio kontakt s određenim brojem svedoka u postupku.

"Svih šestoro je iznelo svoju odbranu koja se, uglavnom, zasniva na tome da su odluke donosili u skladu s propisima i da nikom nisu nameravali da pribave imovinsku korist. Osim što im dokumentacija pribavljena u policijskoj istrazi nije dostupna, pri donošenju odluke o puštanju na slobodu, uz meru zabrane kontakta s određenim svedocima, imali smo u vidu i starosno doba nekih od njih", obrazložio je svoju odluku dežurni istražni sudija Miroslav Alimpić.

Predsednica Komisije za planove Milica K. (36), članica te komisije Živka M. (66), načelnici Gradske uprave za urbanizam Zlatibor P. (67) i Tijana P. (40) i pomoćnik načelnika te uprave Marica M. (49) privedeni su u petak zbog sumnje da su pojedinim investitorima odobravali projekte prostorno veće od onih koje su propisi dozvoljavali i tako im omogućili da ostvare nezakonitu korist od milion evra. Zajedno s njima, priveden je i Leonid N. (57), takođe bivši član novosadske Komisije za planove i vlasnik "NES investa".

Na spisku za privođenje bio je i Miodrag K. (65), takođe nekadašnji član novosadske Komisije za planove, ali je on policiji bio nedostupan. Postupak protiv osumnjičenih biće nastavljen saslušavanjem većeg broja svedoka.

  • DRAGAN

    21.06.2013 19:08
    Pusteni urbanisti
    Iskreno se nadam da ce nasi pravosudni organi posteno odraditi svoj posao. Svako ko poznaje Tijanu zna da je ona daleko od bilo kakvih malverzacija. Tijana je na svim funkcijama opravdavala svoj kvalitet i posvecenost poslu i postenom obavljanju istog.
  • Kontrash

    21.06.2013 19:08
    Čekaj bre malo !
    Ljudi moji, kako je ovo moguće ? Niko nije dodirnut od glavešina koji su bili kolovođe "urbanističkog širenja" Novog Sada, na čelu sa malim ćelavkom koji izgleda opstaje u svim promenama vlasti. Ta mala Tijana je bila V.D. načelnik svega 5 meseci, a šta je sa načelnikom te uprave koji je tamo bio više godina ? Koliko znam taj je i sada u najnovijoj podeli opet načenik neke uprave ?! Pre je imao "hepatitis" a sada izgleda ima ono šta mu je trebalo da ostane tzv. "otkucitis" (možda ih je taj i prijavio) ?!
  • 21.06.2013 19:07
    kafka
    Ako osoba kao sto je Milica treba da lezi u zatvoru, onda je ova zemlja osudjena na propast...ili su ovo znaci da je definitivno propala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.