Vodovod traži istoričara za poziciju direktora

Upravni odbor Javno-komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" raspisao je konkurs za izbor novog direktora koji predviđa da na ovu funkciju treba da dođe istoričar.

Upravni odbor Javno-komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" raspisao je konkurs za izbor novog direktora koji predviđa da na ovu funkciju treba da dođe istoričar.

Naime, kako stoji u uslovima ovog konkursa, traži se kandidat koji ima magistarsko zvanje ili "visoko obrazovanje drugog stepena iz naučne oblasti ekonomske, biotehničke, računarske i istorijske nauke, geonauke i turizmologije, mašinskog inženjerstva, menadžmenta i biznisa...".

Sadašnji vršilac dužnosti direktora Dragan Božić, koji je na to mesto došao na predlog SPO, je magistar istorijskih nauka.

- Prethodne četiri godine na tom mestu bio je čovek koji je završio geografiju i tad niko ništa čudno u tome nije video. Ne mislim da je ovo sporno jer Božić nije politički kadar, on nije funkcioner nijedne stranke koja participira u vlasti u Novom Sadu - izjavila je šefica odborničke grupe SPO u novosadskom parlamentu Branka Bežanov.

Stiče se utisak da predlagač ovakvim konkursom izigrava načela novog Zakona o javnim preduzećima, čije usvajanje se uskoro očekuje, a koji bi trebalo da dovede do toga da na čela javnih preduzeća dolaze stručnjaci, a ne politički kadrovi.

  • Vadimir

    18.06.2013 14:28
    Koje mrtve stranke se guraju u izbor direktora
    SPO koji želi da ima svog direktora u vodovodu ne postoji, kao ni LDP, DSS, LSV, svi su već odavno ne sudskoj medicini gde se vrši njihova autopsija
  • 18.06.2013 14:18
    Direktor u vodovdima uvek je bio hidro inženjer
    Ustanimo, pobunimo se protiv toga da nam raspadnute stranke poput SPO, LDP i LSV kadriraju, primenimo zakone o departizaciji, promenimo glupi statut vodovoda u NS gde za direktora fale još arheolozi, agronomi, sveštenivi....sramota i udar na inteligenciju građana Novog Sada...kako to prekomponovani SNS može da dozvoli...to je veliko razočarenje za stručnjake i omladinu koja sutra treba da nam vodi preduzeća...dno dna, zlo koje režiraju partije ka prave koalicije...
  • Golijat

    12.06.2013 21:43
    Šuplja priča Davide
    Spisak "uspeha" davide. Spisak!
    Šta je to On stvorio i napravio?
    Man se priče. Da imaš šta da kažeš rekao bi.
    Nikakva mržnja, zloba ili zavist, samo činjenice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.