Najviše novca dobili Tamburica fest, Exit, Nomus i Zmajeve igre

Komisija koja je odlučivala o projektima na javnom konkursu za dodelu sredstava iz budžeta grada Novog Sada za programe i projekte iz oblasti kulture, podržala je ove godine 108 projekata sa 127 miliona dinara.

Komisija koja je odlučivala o projektima na javnom konkursu za dodelu sredstava iz budžeta grada Novog Sada za programe i projekte iz oblasti kulture, podržala je ove godine 108 projekata sa 127 miliona dinara.

Najveće iznenađenje je podrška Tamburica festu sa čak 17.6 miliona dinara koji će na Petrovaradinskoj tvrđavi biti održan 28. i 29. juna i gde će pevačke zvezde biti Zvonko Bogdan i Halid Bešlić.

Organizatorima 13. po redu Egzita koji ove godine traje dan duže - pet dana i počinje 10. jula dato je 20 miliona. Muzičkoj omladini Novog Sada odobreno je 13.5 miliona za festival NOMUS, a dvocifren iznos dobile su još jedino Zmajeve dečije igre - 10.5 miliona.

Interesovanje za gradski konkurs bilo je veliko kao i svake godine. Podneta su 254 projekata čija je vrednost bila šest puta veća od odobrenog iznosa.

  • 13.06.2013 06:46
    tema za istrazivacko novinarstvo I inspekcije.... inace, otislil smo u tri lepe
  • 11.06.2013 19:59
    a mediji su samo informisali...nekoliko ostrih komentara I sve prolazi....uskoro ce sve biti voda ispod mosta, precutacemo, progutacemo.... I?
  • 11.06.2013 18:13
    Prorok
    Po kom kriterijumu se odlucuje da li ce neka manifestacija dobiti novac ili ne?Duboko sam uveren da u ovoj "drzavi" ne postoji nijedna kompetentna osoba da odlucuje o kulturnom karakteru i sadrzaju nekog dogadjaja,i da na osnovu toga donosi zakljucke da li je podrzati ili ne.Za par godina imacemo samo slaninijade,cvarkijade,kupusijade,menadzerijade itd. a omladina iz godine u godinu sve gluplja i gluplja.Ljudi u ovoj "drzavi" se nekaznjeno sprovodi kulturni GENOCID od strane vladajuce koalicije,a opozicija podrzava!!!Kada deca ne budu znala da se potpisu nego budu udarala krstic ili otisak prsta,nemojte se cuditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.