FOTO: Održan peti Fotomaraton

Fotomaraton, peti po redu, održan je u subotu, 8. juna  na više lokacija u Novom Sadu.
Fotomaraton, peti po redu, održan je u subotu, 8. juna  na više lokacija u Novom Sadu.

Tačno u 12h ispred Pozorišta mladih organizatori su pozdravili učesnike manifestacije i poželeli im uspešan dan. Prve 4 teme na koje su fotografi trebali da odgovore bile su: "Grad u pokretu", "Street fashion", "Ptičja perspektiva 1" i "Interakcija (komunikacija)".

Sa starta su fotografi krenuli u istraživanje Novog Sada u potrazi za inspiracijom i jedinstvenim kadrovima. U periodu od 12h do 15h učesnici su imali mogućnost da se popnu na toranj Gradske kuće i zabeleže fantastičnu panoramu Novog Sada, odnosno, da odgovore na temu "Ptičja perspektiva". U drugom delu takmičenja teme su bile: "The story behind (priča iza slike)", "Miris ulice", "Ptičja perspektiva 2" i "Kompozicija".

Tokom popodneva učesnici su imali pristup na krov zgrade Vlade Vojvodine. Fantastičan pogled na grad, ali i fizički napor koji je zahtevao penjanje do samog vrha bili su dodatna motivacija fotografima da iskoriste ovu jedinstvenu priliku za drugačiji pogled na Novi Sad.

Od 18h fotografi su u bazi orgnizatora predavali fotografije na uvid i time se kvalifikovali za ovogodišnje sjajne nagrade. Kratkotrajan ali snažan pljusak na kraju manifestacije doprineo je kreiranju još jedne zanimljive scenografije grada, a požrtvovani fotografi su, štiteći svoje aparate od kiše jaknama i majicama, ugrabili priliku za nekoliko sjajnih kadrova.

Takmičenjem je zvanično završen ovogodišnji foto festival. U narednom periodu sledi žiriranje fotografija i proglašenje pobednika, što možete pratiti na sajtu www.fotomaraton.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.