Paroški štampao svoju knjigu o trošku Arhiva

Istorijski arhiv Novog Sada utrošio je 205.000 dinara na štampanje doktorske disertacije vršioca dužnosti direktora ove ustanove Milana Paroškog.
Istorijski arhiv Novog Sada utrošio je 205.000 dinara na štampanje doktorske disertacije vršioca dužnosti direktora ove ustanove Milana Paroškog.

Iako se u godišnjaku Arhiva svake godine objavljuju radovi arhivskih stručnjaka, ove godine objavljen je samo rad "Državni sabori Rašana i Srba", čiji je autor direktor.

Paroški navodi da drugi radovi nisu objavljeni jer ih niko nije slao, i dodaje da je za štampanje knjiga izdvojeno 205.000 dinara, ali tvrdi da je utrošeno samo 100.000, pravdajući ostatak štampanjem kataloga i pozivnica. Predsednik sindikata Arhiva Almir Gagić kaže da je ovo prvi put da neko koristi godišnjak za svoju ličnu promociju.

Interesantno je da su kao članovi redakcije godišnjaka potpisani funkioneri Treće Srbije Miroslav Parović i Aleksandar Đurđev.

Paroški je bio poznat devedesetih po nacionalističkim izjavama, bio je kandidat za gradonačelnika Novog Sada pod sloganom "Paroški naš varoški", a pre tri godine učestvovao je u rijalitiju "Farma", odakle je izbačen zbog vređanja Roma.

  • Sveta

    26.03.2023 09:31
    O Paroškom
    M.Paroški je vrhunski demamog
  • Steva-NS

    20.06.2013 10:13
    Ne priznajem neargumentovan način blaćenja ljudi.Priznajem argumentovan napis,ali avaj,tu je recenzija komentara,pa ko uspe da se uklopi ...
  • Novonasađen

    11.06.2013 14:26
    Niko nije kriv,što je gospodin Paroški,pedigrirani gospodin.Ne priznajem podele tipa:Nadalj nama,Turija vama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.