Vučević: Segregacija neprihvatljiva; LSV: Smeniti direktora PU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da podela dečaka i devojčica u novosadskim vrtićima na odvojene razrede nije razmatrana u Gradskoj upravi.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da podela dečaka i devojčica u novosadskim vrtićima na odvojene razrede nije razmatrana u Gradskoj upravi.

"Za Gradsko veće Novog Sada razvrstavanje dece prema polu u vrtićima je apsolutno neprihvatljiva ideja i takav predlog nikada ne bi dobio podršku mene kao gradonačelnika, niti podršku članova Gradskog veća", kaže Vučević.

LSV: Smena direktora Predškolske ustanove

Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od gradonačelnika Miloša Vučevića da hitno smeni direktora Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Marka Grgurevića zbog, kako ocenjuju, najave eksperimentisanja nad decom.

"Ukoliko se obistini namera rukovodstva Predškolske ustanove da uvede segregaciju, odnosno odvoji dečake od devojčica, kao i da se uvede bilingvalna nastava na srpskom i ruskom jeziku to bi bilo bi i više od nametanja", piše u saopštenju.

LSV takođe traži i da se proveri radna sposobnost i organizuje psiho test u menadžmentu Predškolske ustanove. Takođe i da se menadžment kazni "bar jednogodišnjom zabranom službenog odlaska u Rusiju".

Ilić: "Novinari izvlače gluposti"

Predsednik Gradskog odbora DSS Borko Ilić odbio je da komentariše navode o ideji razdvajanja dečaka i devojčica u novosadskim vrtićima, i optužio medije da "neprofesionalno rade svoj posao".

Prema Ilićevim rečima, mediji ne izveštavaju o stvarnim problemima sa kojima se "Radosno detinjstvo" susreće, već "izdvajaju gluposti", zbog čega je odbio da prokomentariše planove rukovodstva "Radosnog detinjstva" kao predstavnik stranke koja je dobila ovu ustanovu na upravljanje.

"Sad nema više izjava. Ni od mene, ni iz Radosnog detinjstva, dobićete zvanični demanti i zvaničan snimak danas", rekao je Ilić.

Ilić, inače zamenik gradonačelnika Novog Sada, nije zaposlen u "Radosnom detinjstvu", što samo potvrđuje neke ranije pretpostavke da javna preduzeća zapravo kontrolišu političke stranke, a ne direktori i rukovodstva preduzeća.

  • 12.06.2013 07:47
    kadrovske hipertenzije
    Nevreovatna plejada strucnjaka oko nas. Taman mislis da je to, to i da su se vec kod fajgeljice prezasitili, kad gle kreativnosti! Znanje je ipak prestiz u ovoj zemlji, i tako treba da ostane.
  • Pavel

    12.06.2013 05:32
    @Ligaska kuhinja
    vidi se po komentarima da je njihova rezija jer se stalno nesto hejtuju rusi a ako oni imaju nesto protiv njih mi ostali gradjani vojvodine ne delimo slicno misljenje!
  • alxxl

    12.06.2013 01:42
    @Загуљени Сремац:
    pa ako pogledaš okolne države od 1945e godine naovamo, onda ćeš znati kako je biti drug sa rusima. pročitaj malo njihovu knjigu istorije, pa ćeš videti koliko su oni u suštini super nacija.

    neko je naveo, da su ok pošto su pobedili fašiste u ratu. da, samo što su imali više žrtava nego suprotna strana. kada ratuju, oni žtvuju pola stanovništva, a mi kao rusofili pratimo taj trend (npr. balkanski ratovi) - ali problem je u tome, što njih ima ohohoj, pa to mogu napraviti, ali ovde sa ovih bednih par miliona bogami žrtvovati srednjoškolce i nije bilo baš pametno.

    mi smo evo, imali nato bombardovanje, pa je bilo nekih žrtava. da li je neko brojao žrtve pedesetih godina, za vreme prijateljskih intervencija u prijateljskim državama? mi smo bar imali neprijatelja.

    to ne opravdava bombardovanje, niti je zapad bolji, ali avaj - ako se gine, neka to bude bar od neprijatelja, a ne da mi sami sebi zatežemo omču, pa šutnemo stolicu... a rusofilija jeste baš to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.