U toku izgradnja kanalizacije u Kisaču

U toku je izgradnja atmosferske kanalizacije u Kisaču započeta krajem prethodnog meseca.  
U toku je izgradnja atmosferske kanalizacije u Kisaču započeta krajem prethodnog meseca.

Radovi su otpočeli u Ulici Jana Kolara, a ekipe izvođača radova se još uvek nalaze na tom mestu s obzirom na to da se radi o ulici koja zahteva najviše intervencija na postojećim kanalima. Betoniraju se slivni zidovi na prilazima kućama kojima će se omogućiti bolji protok atmosferskih voda i sprečiti poplavljivanje terena.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove i tom prilikom rekao da je poznato da u prigradska naselja godinama nije dovoljno ulagano.

"U 21. veku se suočavamo sa činjenicom da građani pojedinih naselja imaju neadekvatne uslove za život, što je nedopustivo i moramo raditi na tome da se ovi problemi građana konačno reše. Izgradnja atmosferske kanalizacije u Kisaču ukupne dužine od preko dva kilometra doprineće rešavanju višedecenijskog problema Kisačana sa atmosferskim vodama. Verujem da će stručni tim Zavoda za izgradnju grada, kao i do sada učiniti sve da radovi budu završeni u predviđenom roku", rekao je Vučević.

Atmosferska kanalizacija će se izgraditi u ukupnoj dužini od 2.242 metara u ulicama Jana Kolara, Šafarikovoj, Mičatkovoj i Ondreja Šranka.

Na mestima gde nije moguće atmosferske vode odvoditi otvorenim kanalima vršiće se zacevljivanje, a na pojedinim mestima, koja se nalaze i u Ulici Jana Kolara, izgradiće se armirano-betonski kanali sa odvodnim rešetkama.  

Sledeća ulica na kojoj će se pristupiti planiranim radovima je Ulica Ondreja Šranka koja je spojena sa Ulicom Jana Kolara.

Izgradnjom atmosferske kanalizacije iskoristiće se već postojeći melioracioni kanal kako bi se u njega slivao višak vode iz problematičnih ulica.

  • Stari lav

    13.06.2013 22:25
    XXXkisac
    Drago nam je da ce i Kisac dobiti kanalizaciju.Bravo SNS
  • Veliko srce

    13.06.2013 22:25
    pohvale
    Sve pohvale za naseg gradonacelnika koji obilazi mesta koja imaju potrebe za infrastrukturom i koji pokusava na razlicite nacine da izadje u susret gradjanima.
  • Herc

    13.06.2013 21:13
    Trebale su prethodne vlasti to da urade,a ovoj svaka čast na ovakvim potezima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.