ZIG ove nedelje raskida ugovor sa Borovicom

Direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić najavio je da će ZIG već ove nedelje raskinuti ugovor sa Dušanom Borovicom koji se odnosi na četvrtu fazu radova na Bulevaru Evrope.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić najavio je da će ZIG već ove nedelje raskinuti ugovor sa Dušanom Borovicom koji se odnosi na četvrtu fazu radova na Bulevaru Evrope.

"Očekujem da će naše tehničke službe uspeti da izuzmu onaj deo od 460 miliona što je ostao na njegovom računu, odnosno koji je potrošen. Mi imamo obavezu da sada nastavimo tu ozbiljnu investiciju za šta je potrebno još oko 700 miliona", objasnio je Višnjić.

Preduzeće Dušana Borovice je mimo tendera uvučeno kao podizvođač u izgradnju Bulevara Evrope, iako je u tenderskoj dokumentaciji navedena druga firma. Postupak za raskidanje ugovora je pokrenut u decembru zbog brojnih zloupotreba prilikom sklapanja posla.

Četvrta faza izgradnje Bulevara Evrope, koja podrazumeva izgradnju mosta na kanalu DTD i izlazak bulevara na autoput, počela je 30. decembra 2011. godine. Deonica je duga 3,1 kilometar, od Rumenačkog puta do autoputa, a most preko kanala biće dug 176 metara.

  • lik

    14.06.2013 12:42
    Strasno sta se sve desavalo tokom predhodnih godina, svugde sada izviru nepravilnosti, lopovluci i prevare
  • brka

    14.06.2013 07:35
    vidi ove egice u sve se mesaju
    ...jedan u ds jedan u sns, pa da familija napreduje! e tako se to radi kao i isakovi i djukici, jedan tamo jedan ovamo i nema krize !!! a ne kao oni krkobabici oni su 3u1 deda, sin i unuk u jednu stranku, to im nece valjati na duge staze
  • URSULA

    14.06.2013 06:28
    Postovanje zakona i citave procedure je na prvom mestu i ako je neko mimo tendera dobio neki posao to jest da bude izvodjac radova onda tu nema reci o postovanju bilo kakvog zakona. Znaci rec je o bezakonju.Prema tome ugovor sa Borovicom i treba raskinuti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.