Osnovan Sindikat novinara Novog Sada

Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština osnovao je Sindikat novinara Novog Sada, čiji će cilj biti da se bori za poboljšanje socijalnog statusa novinara, izjavio je danas predsednik tog sindikata, novinar Boro Lazukić.
Savez samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština osnovao je Sindikat novinara Novog Sada, čiji će cilj biti da se bori za poboljšanje socijalnog statusa novinara, izjavio je danas predsednik tog sindikata, novinar Boro Lazukić.

Lazukić je ocenio da ni godinu dana nakon promene vlasti u Srbiji nije urađeno ništa da se otklone uzroci "katastrofalnog položaja novinarstva".

"Kako se uopšte može govoriti o nezavisnom novinarstvu kada novinari kao poslanici javnih medija nisu slobodni. Kako se novinar u Srbiji može baviti istraživačkim novinarstvom, kada poslodavca ne sme da upita kolika mu je plata. Novinari u Srbiji su osiromašeni, poniženi, ućutkani i uplašeni", ocenio je Lazukić.

On se založio za potpisivanje kolektivnog granskog ugovora i posebnih kolektivnih ugovora i pozvao državu da poslodavce "prinudi" na to.

"Vlast je i ovog puta pobegla od odgovornosti da, kao država, definiše ozbiljan ambijent za profesionalno delovanje medija", rekao je Lazukić.

  • E Boro,

    16.06.2013 09:01
    Boro
    ko te ne zna, skupo bi te platio !!!
  • novinar

    13.06.2013 06:19
    e mojj Boro
    a honorarce opet niko ne spominje, pa oni su tretirani kao osobe drugog reda, rade ko konji, dok stalno zaposleni lele..daju, a honorar ili ne dobijaju ili im kasni po šest-sedam meseci. Bitno je da se piše o slobodnom i istraživačkom novinarstvu, a da li ga je i bilo ikad u Srbiji, ako izuzmemo nekoliko emisija na B92 koje su se ranije prikazivale. Sad i taj kanal liči na sve ostale
  • -

    12.06.2013 21:12
    -
    treba nekada biti i realan.
    mogli bi sindikat napraviti i dizajneri hortikulture.ovo je mali grad za tu kolicinu novinara i dizajnera hortikulture

    ipak vesti plasira samo udba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.