Rumenka: Sačmarom po lutalicama

U blizini Osnovne škole "Sveti Sava" u Rumenki u sredu oko podneva nepoznata osoba je pucala na pse lutalice.

U blizini Osnovne škole "Sveti Sava" u Rumenki u sredu oko podneva nepoznata osoba je pucala na pse lutalice.

Prema rečima Snežane Sabo iz ovog sela, pucano je iz lovačke puške sačmare.

- Povređena su dva psa i u njihovim ranama postoje tragovi sačme što dokazuje da je neko pucao iz lovačke puške. Nikako ne mogu da se smirim jer je strašno da se tako nešto dešava u sred bela dana, naročito pored škole. Da je taj ko je pucao promašio mogao je povrediti nekoga ko je tuda prolazio - kaže Snežana Sabo i dodaje da tuda često prolaze i deca.

Prema njenim rečima ceo slučaj je prijavila policiji, a veterinari će potvrditi u svojim izveštajima da su pronašli puščanu sačmu. Ona naglašava da su psi bili pitomi i da nikoga nisu uznemiravali.

Policijska uprava u Novom Sadu saopštila je da je prijavljeno da su pronađena dva ranjena psa, koja su kasnije odvedena u veterinarsku ordinaciju radi ukazivanja pomoći, ali nije potvrdila da su stradali pucanjem iz lovačke puške sačmare.

  • Boki NS

    14.06.2013 23:47
    @ SPARK
    A bolje mi ti daj da ne smem da sakrivam da sam još 2008. diplomirao, pa to NE SMEM DA UPIŠEM u Radnu knjižicu, jer me niko nikada više neće prijaviti da radim, jer ovako na minimalcu koštam firmu 300e a onako skoro 550...!

    ...Pa ću dete da upišem i na kurs tkanja madagaskarskih ćilima ako treba...!


    Šta nije jasno što sam napisao?!

    Zmajeve dečije igre i lutalica od 40 kila koji "vreba" po centru!

    Ajd ti izvedi svoje dete pa da te čujem...nego nisi ni devojku imao pošteno pa si prepametan!

    Ma 'ajte molim Vas!
  • M

    14.06.2013 13:58
    Odg.Anonimusu vs
    Za početak treba da razmislite o tome da se sami čipujete
  • 14.06.2013 13:10
    ''mrzioci'' vs. ''ljubitelji''
    E ovako, pošto je problem pasa lutalica postao veliki problem u gradu predlažem:

    Da grad iz svojih sredstava napravim prostor za smeštaj do 1.000 pasa. Naravno da taj prostor bude opremljen svom opremom.
    Dalje, tu da budu volonteri, tj. ovi ljubitelji i brižni građani, da brinu o psima, neka daju svoje donacije za hranu, vakcine i ostalo šta treba. Naravno država bi im trebala ukinuti poreze i sve ostale troškove na vakcine, hranu i sva sredstva kako bi im to bilo što jeftinije.
    Volonteri neka se dogovore oko rada u smenama, ko, kako i kada će da skuplja pse po gradu. To nas ne zanima, samo hoćemo da više nema pasa po ulicama.

    Za sakupljanje im dati rok od mesec - dva meseca. Naravno i dalje da ako se pojavi lutalica da ga pokupe sa ulice.
    Ako to ne urade u datom roku, grad pravi grupu ljudi koji idu u čišćenje pasa na stari način. Puška i puc-puc, ožež-ožež...

    Naravno svakog vlasnika psa obavezati da pas mora biti čipovan, kontrolisati ih na ulici kao kada policija zaustavi nekoga s autom pa traži saobraćajnu.
    Ako nađu vani čipovanog psa, a nije prijavljen nestanak, OGROMNA kazna onom na koga je pas prijavljen.

    Dosta više toga da ne možemo kroz gard normalno i bez ometanja pasa voziti bicikl, hodati, po noći se ne može spavati od njihovog laveža.

    Naravno volonteri bi te pse mogli da čipuju, traže im nekoga da ih usvoji, da se ne nagomilavaju u azilu.

    Mislim da bi ovo bilo pošteno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.