Sređen nasip i pojedine ulice u Futogu

Po nalogu JP "Zavod za izgradnju grada", u okviru radova na uređenju nasipa u Futogu, presvlačen je postojeći asfaltni sloj u dužini od 3.750 metara, a u toku su radovi na postavljanju bankina koje će upotpuniti novi izgled šetne staze.

Po nalogu JP "Zavod za izgradnju grada", u okviru radova na uređenju nasipa u Futogu, presvlačen je postojeći asfaltni sloj u dužini od 3.750 metara, a u toku su radovi na postavljanju bankina koje će upotpuniti novi izgled šetne staze.

Takođe, radilo se i na popravci stubova javne rasvete, kao i na košenju trave na celoj deonici uz nasip.

Novim slojem asfalta presvučene su i ulice Zdravka Čelara, Futoški vašar, Sremska i deo ulice Sonje Marinković (deo puta koji vodi ka novom Futoškom groblju), a trenutno se radi i na izradi autobuske okretnice kod groblja. U toku su i radovi na asfaltiranju još tri ulice u Futogu i to Kordunaške, Marka Peričina Kamenjara i dela Ribarske ulice (deo gde ne postoji drenažni kanal uz nasip).

Takođe, na teritoriji celog naselja, u cilju saniranja oštećenja na saobraćajnicama, sprovedeni su radovi na krpljenju udarnih rupa, a u svim ulicama pod tucanikom izvršena je popravka tucaničkih kolovoza.

U okviru redovnog održavanja u Futogu su realizovane i aktivnosti na prokopavanju i čišćenju nefunkcionalnih otvorenih kanala za odvođenje atmosferskih voda, a na pojedinim lokacijama izvršeno je i potrebno zacevljenje postojećih kanala, kao što je slučaj u Ulici vojvode Bojovića. Ovi radovi doprineće rešavanju problema atmosferskih voda koje se, kao posledica obilnih padavina, zadržavaju na kolovozu i trotoarima i stvaraju velike poteškoće meštanima Futoga.

U Futogu je u toku izgradnja javnog osvetljenja u kompleksu Osnovne škole "Desanka Maksimović". Od ukupno 17 stubova javne rasvete, 15 stubova će u potpunosti osvetljavati ukupnu površinu kompleksa škole, dok će dva biti postavljena na košarkaškom terenu, a na njima će se nalaziti i reflektori, čime će se stvoriti uslovi za rekreaciju i u večernjim časovima.

Ono što je obradovalo najmlađe stanovnike jeste izgradnja dečijeg igrališta na uglu ulica Sonje Marinković i Ivana Milutinovića. U toku je montiranje rekvizita i urbanog mobilijara, a radovi će biti završeni do kraja nedelje. Kod Doma zdravlja postavljene su četiri klupe i izvršena je sadnja nekoliko stabala.

  • 16.06.2013 20:36
    :/
    ...narod, nikad ludji!
  • Dacha

    15.06.2013 09:20
    Micko, tica i ostali... ne svirajte nego se prvo raspitajte malo št aje ds uradio u prethodne 4 godine u Futogu.

  • Futozanin

    15.06.2013 07:35
    Gospodo moja draga naprednjaci,pa gde ste bili u prethodnom periodu da uradite bilo sta korisno za ovo nase mesto.Sada par dana pred izbore ste se svi digli na noge,i setili se da kao nesto uradite u Futogu.Dokle cete vise ovom narodu bacati maglu u oci!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.