"Nacionalna geografija" će snimati u Novom Sadu

Nacionalni park Đerdap, gradovi Kladovo i Novi Sad; zatim Zlatibor i Mokra Gora, kao i manastiri Mileševa, Studenica deo su predviđenih destinacija koje će novinari kineskog ogranka časopisa "Nacionalna geografija" obići po Srbiji.
Nacionalni park Đerdap, gradovi Kladovo i Novi Sad; zatim Zlatibor i Mokra Gora, kao i manastiri Mileševa, Studenica deo su predviđenih destinacija koje će novinari kineskog ogranka časopisa "Nacionalna geografija" obići po Srbiji.

Oni su juče po podne doputovali u Beograd kao gosti Turističke organizacije Srbije, i tokom boravka, koji će trajati do naredne srede, planiraju da se upoznaju sa prirodnim lepotama i urbanim turističkim destinacijama.

Interesantno je da je tokom prošle. godine blizu 5.000 turista iz Kine boravilo u Srbiji, što je 39 odsto više u odnosu na 2011. godinu, pa se očekuje da će boravak novinara kineskog ogranka "Nacionalne geografije" i njihovo izveštavanje uticati na povećanje broja kineskih turista u Srbiji.

Sutra stiže još jedna novinarska ekipa ovog svetski uglednog časopisa, ovog puta njegovog italijanskog izdanja. Oni će u Srbiji boraviti boraviti do ponedeljka 17. juna, a fokus će usmeriti na nasleđe cara Konstantina.

U 2012. godini iz Italije je oko 50.580 turista posetilo je Srbiju, što je za 33 procenta više nego 2011. godine.

  • 17.06.2013 05:51
    Joker
    @anonimus "Sta to ima da se vidi u NS-u? Za ostale odrednice i 'Boze pomozi'."
    Ništa što bi ti razumeo i što bi ti se svidelo. Veruj.
  • Skeptik

    16.06.2013 23:06
    pitanje
    Pitam se samo da li ce u clanku reci da je za obilazak Novog Sada potrebno maksimalno 3 sata sa sve obilaskom Petrovaradinske tvrdjave. Objektivno, sve sto je interesantno u Novom Sadu stane u 3 ulice: Zmaj-Jovina, Dunavska i Bulevar Mihajla Pupina. Zato predlazem sledecu marsutu: iskrcavanje kod Duge, prolazak kroz Dunavski park(sa obaveznim hranjenjem Ise i Bise), Dunavsku ulicu do Zmaj- Jovine, pa potom preko trga i SNP-a, Norka, Sinagoge i Zeleznicke nazad do Duge preko Banovine. Nakon citavih sat i po hoda, turisti malo ogladne pa mozete da ih odvedete na rucak na tvrdjavi a potom nazad na brod i dalje nizvodno Dunavom. Sve ukupno 3 sata obilaska grada. Verujem da zgrada Matice srpske nije interesantna nikome od stranaca kao ni Strand i prazni SPENS a Futosku pijacu bolje da ni ne vide. E to je na zalost slika i prilika Novog Sada. I izvolite Novosadjani, slobodno lupajte minuse na svaki clanak koji vam kaze cinjenicno stanje u vasem malom gradu.
  • Zoo

    16.06.2013 21:23
    Ima sta i da snimi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.