U Eđšegu štab odbora za evropsku prestonicu kulture

Obnovljena i do sada nekorištena streljana Eđšeg biće namenjena Organizacionom odboru inicijative za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.

Obnovljena i do sada nekorištena streljana Eđšeg biće namenjena Organizacionom odboru inicijative za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.

Članica Gradskog veća zadužena za kulturu Milanka Brkić kaže da je Organizacioni odbor doneo odluku da uputi zahtev gradonačelniku kako bi Eđšeg bio dodeljen na korišćenje odboru, ali ne može da kaže kada će se to desiti.

- Zbog razgranate administracije procedura može da se oduži, ali je izvesno da će se to desiti - kaže Brkićeva. Ona dodaje da bi se Eđšeg koristio za aktivnosti Odbora, ali i da bi centralna dvorana bila ustupana umetnicima i organizacijama koje se bave kulturom, sve u kontekstu kandidature.

U obnovu 400 kvadrata starog zdanja u Ulici Antona Čehova iz budžeta grada uloženo je oko 55 miliona dinara, a cilj je bio da se zgradi što vernije vrati provobitni izgled s kraja devetnaestog veka.

  • Milana

    17.06.2013 20:19
    Poslovni prostor
    A kad ja napišem pismo Poslovnom prostoru u kom ga pitam koji su uslovi za iznajmljivanje sale radi održavanja tango bala, NIKO MI NE ODGOVORI! Naravno, to je zato što tangerosi nisu nikakva (podobna) politička stranka. Jadan naš Novi Sad. :(
  • fratelo

    17.06.2013 20:02
    farsa
    pogledajte samo koga su postavili za direktore u ustanovama kulture - muzej i arhiv grada, Zavod za zaštitu spomenika...I to oće da bude prestonica kulture Evrope. Ko pomene K od kultura u N.S. pucam iz topa.
  • 17.06.2013 16:19
    kako to ???
    Podele pare i podrze onakve "manifestacije" i projekte na gradskom konkursu za kulturu , i sad ti isti su u ovom odboru za prestonicu kulture, i to jos evropske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.