Naplaćuju ulaz na poplavljeni Štrand

"Gradsko zelenilo" nastavilo je da naplaćuje ulaznice za Štrand, iako je gradska plaža skoro u potpunosti poplavljena.
"Gradsko zelenilo" nastavilo je da naplaćuje ulaznice za Štrand, iako je gradska plaža skoro u potpunosti poplavljena.

Kako za 021 kaže Novosađanin Robert Serenčeš, zbog toga najviše trpe stari "štrandaroši", koji zbog visokog vodostaja moraju redovno da obilaze zakupljene kabine.

"Kabine su potopljene, a Štrand i dalje naplaćuje ulaz. Mi moramo da obilazimo kabine, a samo jedna osoba ima propusnicu, dok svi ostali moraju da izdvajaju novac kako bi ušli. U svakom slučaju smatram da ovih dana ne bi trebalo naplaćivati ulaz, budući da nemamo mogućnost da uživamo u ovom što gradska plaža nudi", navodi on, navodeći da "Parking servis" ne naplaćuje parkiranje kada u gradu padne sneg.

Kako za 021 kaže pomoćnik direktora "Zelenila" Ivan Nožinić, ulaz se naplaćuje od početka do kraja kupališne sezone, bez obzira na vremenske uslove. Prema njegovim rečima, u izuzetnim slučajevima vremenskih nepogoda moguće je da direktor potpiše odluku da ulaz bude privremeno besplatan.

"Ovog puta to nije bilo neophodno, budući da sportski tereni i travnate površine nisu poplavljene. Trenutno su samo rubni delovi poplavljeni, dok je centralni deo, kao i veći deo travnjaka, u odličnom stanju. Kafići takođe nesmetano rade, tako da se ulaz i dalje naplaćuje 50 dinara", kaže Nožinić za Novosadski informativni portal.

Na centralnom delu Štranda je, inače, postavljen zidić koji je sada ojačan džakovima sa peskom, koji štiti plato. Sa druge strane, Špic, Danubijus i kabine su ostali u potpunosti nebranjeni, a zakupci su uglavnom stvari preselili na gornje police.

Kada se Dunav bude povukao na Štrandu će biti obavljena dezinfekcija i obnova travnjaka, čišćenje peska kao i dela kabina u koje je prodrla voda. Šef spasilačke službe Predrag Stjepović kaže da su spasioci raspoređeni  na najbezbednijim delovima plaže koja je pod vodom i da je samo ispred njih dozvoljeno kupanje. Na drugim mestima postavljene su table da je kupanje zabranjeno dok se Dunav ne povuče. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 19.06.2013 13:12
    jd
    @anonimus

    A kako Ada uspeva da izgleda dobro, a da je besplatan ulaz? I tamo postoje spasioci koje takodje neko placa, a to je grad, kome svi koji zive u njemu ostavljaju pare.

    A logika ko nece da placa, ne mora ni da ide, nas je dovela dovde, da u Novom Sadu najskuplje grejanje, voda itd, a sa takvim stavom nemojte da se zacudite ako se odluce da krenu naplacivati ulaz i na ribarsko ostrvo, oficirac, mackov sprud... i ostala JAVNA DOBRA.
  • Ruza

    18.06.2013 22:26
    Da Strand ne funkcionise i da je poplavljen u potpunosti, ne bi ga niko ni posecivao. Cim ljudi dolaze znaci da postoje uslovi za odmor, sport i rekreaciju. Prema tome ne vidim razlog zasto se ulaz ne bi naplacivao.
  • "Student"

    18.06.2013 18:02
    Kome se ne svidja ne mora da ide! Plati kartu za bus 500 din pa idi na Adu pa se kupaj dzabe! Radnicima stranda kasne plate po 2/3 meseca posebno sezonskim radnicima koji su preko studentske sluzbe, redari , radnici na odrzavanju , portiri, spasioci... Pre nego sto krenete da lupate gluposti i napadate, stavite se u njihovu poziciju!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.