Opomene uz račune "Informatike" nezakonite

Opomene koje je JP "Informatika" slala građanima zajedno sa računima nisu po zakonu, utvrdio je pokrajinski ombudsman.
Opomene koje je JP "Informatika" slala građanima zajedno sa računima nisu po zakonu, utvrdio je pokrajinski ombudsman.

Vojvođanska zaštitnica građana Aniko Muškinja Hajnrih navodi da je praksa da se istovremeno šalju račun i opomena zbunjivala građane, koji nisu znali koji iznos treba da plate.

"Da bi dužnik izmirio dugovanja, neophodno je da prethodno bude opomenut posebnim dokumentom, a ne da opomena bude sastavni deo računa", kaže ona, dodajući da je "Informatika" obećala da će postupiti u skladu sa njihovom preporukom.

"Informatika" je 31. maja poslala oko 23.000 opomena dužnicima koji nisu platili stambeno-komunalne usluge od juna do novembra prošle godine.

Ovo preduzeće je u toku 2012. godine pokrenulo 10.719 postupaka prinudne naplate od fizičkih lica, a ukupan iznos tuženog duga iznosio je oko 400 miliona dinara.

  • Vladimir

    26.06.2013 20:58
    U mom slucaju Informatika je angazovala sudskog izvrsitelja za neplacene usluge za mesece 8. 9. 10. 11. a pozivaju se na opomenu za mesece zakljucno sa 7. 2012.sto je placeno.

    Molim gradjane da provere papire a koje su dobili preporuceno od sudskog izvrsitelja i uporede za koje mesece su opomenuti (januarski racun-opomena 2012.) a za koje su im obracunali dodatne troskove i neka razmisle da li ce i dalje cutati ili barem pokusati da ostvare svoja prava koja su nam kao potrosacima itekako uskracena cinjenicom da nemamo mogucnost da odbijemo usluge doticnih javnih preduzeca, ako sa istim nismo zadovoljni ili jednostavno nismo u mogusnosti da placamo.

    Ko god ima isti slucaj a ubedjen sam da vas ima, slobodno se javite na mail: info.lopovi@gmail.com, ako se organizujemo mozda i stanemo na put parazitima.

  • h1n1

    20.06.2013 07:13
    zatezna kamata
    za razliku od nas evropljana,građana i građanki, ovi , što južnije to tužnije, stavili na sajt kalkulator zateznih kamata, pa kome treba
    http://www.le.os.sud.rs/kalkulator-zatezne-kamate/#rezultati
  • nss

    19.06.2013 14:00
    glupost
    unajmili uterivace dugova koji kostaju vise od duga pa tako napravili posao privatnim advokatima a njihova pravna sluzba ladi usi po kisi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.