Neverovatan uspeh Palmine stranke u Futogu, SNS ipak pobedila

Na izborima u Mesnoj zajednici "Futog" održanim u nedelju, lista Srpske napredne stranke osvojila je neznatno više glasova od Jedinstvene Srbije.
Na izborima u Mesnoj zajednici "Futog" održanim u nedelju, lista Srpske napredne stranke osvojila je neznatno više glasova od Jedinstvene Srbije.

Od ukupno 16.835 birača na izbore je izašlo je 7.371 što je 43.78 odsto od ukupnog broja glasača u ovoj mesnoj zajednici. Srpska napredna stranka je osvojila 1.963 glasova (27.60%), dok je drugoplasirana Jedinstvena Srbija osvojila 1.822 (25.62%).

Kada su mandati u pitanju, SNS je pripalo 12, a JS 4 mandata. U nadzornom odboru SNS je osvojila sva tri mandata.

Nakon izbora u 39 mesnih zajednica u kojima ima 422 mandata u Savetu, SNS je osvojila 346, koalicija DS/LSV je osvojila 32 mandata, Jedinstvena Srbija 26 mandata, SPO i Pokret "Dinara-Drina-Dunav" 10 mandata, dok je SPS pripalo pet mandata.

Kada su u pitanju mesta u Nadzornom odboru, 39 mesnih zajednica imaju ukupno 117 mandata. Od toga je 93 pripalo SNS, DS/LSV su osvojili 13, JS -pet, SPO Pokret 3D - četiri, i SPS je pripalo dva mandata.

Potpredsednik GO SNS Damir Zobenica je rekao da  će ta partija u razgovoru sa drugim strankama inicirati izmenu načina izbora u mesnim zajednicama kako se ne bi događalo kao do sada da građani na glasanje čekaju po nekoliko sati u redovima.

  • 21.06.2013 14:42
    Dulence
    @Milovan iskreno da ti kazem imam prijatelje u Futogu koji su dobili takve ponude kao i ponude da dobiju pare...u prvi mah sam i ja mislio da samo budala moze da pomisli tako nesto ali nazalost je istina :( nije palma toliko dobar koliko i hladovina pod ovim suncem
  • Nada

    21.06.2013 09:49
    Nema nade za poštene i vredne
    Pošten čovek i čovek koji želi da živi od svog rada, mlad i perspektivan, koji vredno uči sa ciljem da sutra dobije posao svojom zaslugom - zanjem, lepim i dostojanstvenim ponašanjem, položenim ispitom kompetentnosti za određeni posao, a ne preko stranke, sigurno neće dozvoliti sebi da izlazeći na ovakve glupe izbore izgubi svoju pravu i veliku vrednost, ono u šta veruje i čemu su ga roditelji s velikom mukom i puno truda naučili - poštenje! Ovo sve je neodrživo, sa ovakvim stranačkim zapošljavanjem i lošim stručnim kadrom država je propala, pa nije potrebno biti mnogo pametan da se mora krenuti drugim - poštenim putem za formiranje uređenog državnog sistema koji vodi ka napretku, prosperitetu i boljem životu vrednih i poštenih građana Srbije.
  • 20.06.2013 23:48
    @Goga - Avijacija na izborima!
    Komarci se prase kada se Dunav povuce, dok se ne povuce, nema vajde!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.