U petak odluka o reorganizaciji "Neobusa"

Privredni sud će u petak razmatrati plan reorganizacije novosadske fabrike autobusa "Neobus", kada će biti doneta i konačna odluka da li će nekadašnji gigant proraditi ili otići u bankrot.
Privredni sud će u petak razmatrati plan reorganizacije novosadske fabrike autobusa "Neobus", kada će biti doneta i konačna odluka da li će nekadašnji gigant proraditi ili otići u bankrot.

Radnici i poverioci očekuju da plan bude prihvaćen, jer se u pogonima ove fabrike već privode kraju četiri luksuzna autobusa koje pravi pedesetak radnika.

"Neobus" je, međutim, u dugovima do guše, a izdvaja se 4,5 miliona evra koliko fabrika duguje Agenciji za osiguranje depozita, koja je preuzela dug od propale Razvojne banke Vojvodine.

Prihvatanje plana reorganizacije preduzeća jedan je od preduslova da fabriku uposli kineski "Jutong", inače najveći proizvođač autobusa na svetu.

Kako je ranije objavio Radio 021, želja kineskih investitora je da se "Neobusom" naprave posao sličan onom koji je "Fiat" sklopio sa "Zastavom" u Kragujevcu, kako bi iz Novog Sada osvajali tržište u regionu.

  • Pravi Zeko

    14.08.2013 20:49
    Za sve koji me istinski pozdravljaju, naravno, takodje i ja njih pozdravljam. Sto se tice nekih komentara koji nemaju veze sa mnom zamolio bih da me kontaktiraju telefonom jer to su budalastine koje nemaju veze sa mnom, jedino ako se neko predstavlja da sam to ja. Pozdrav svim Neobusovcima i ako da Bog da ponovo startujemo u nasoj fabrici.
  • Milojica i jos trojica

    21.06.2013 21:29
    sablonska kradja drzavnih i tudjih para
    Potpuno se slazem sa svim prethodno izrecenim komantarima!!!Zeko pozdrav i tebi od bivsih kolega Milojice i jos trojice :)
  • 21.06.2013 21:26
    Zeka :)
    Zeko sto se odma das prepoznati pa to je strasno :) kakav futozanin to je zeka!!! :P

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.