Za sada upisano tek svako četvrto dete

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" objavila je rezultate konkursa za boravak dece u vrtićima i za sada je upisano tek svako četvrto dete koje je prijavljeno.

Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" objavila je rezultate konkursa za boravak dece u vrtićima i za sada je upisano tek svako četvrto dete koje je prijavljeno.

Od prijavljenih 4.361 mališana, upisano je njih 1.193, što znači da je na listi čekanja ostalo 3.168 dece.

U "Radosnom detinjstvu" kažu da će od Uprave za obrazovanje tražiti proširenje grupa.

Ukoliko to bude odobreno moći će da prime 20 odsto više dece od predviđenog normativa.

  • nss

    19.06.2013 13:53
    odgovornost
    neka se pokrene pitanje odgovornosti,neka svi koji su odgovorni vrate pare koje su uzeli i eto bar jednog vrtica...no,nikom ne pada na pamet da potegne pitanje dugogodisnjeg poslovanja i nenamenskog trosenja para,zaposljavanje gommile bezveznog kadra a sve to kosta i grad i ustanovu...procesljajte malo i bice novih nadogradnji i izgradnji....ovako jos malo i kljuc u bravu pa nece ici ni jedno dete
  • Maja

    19.06.2013 12:40
    ...
    Ne vidim sta je razlog da grad slobodne zgrade kao sto je kasarna u Futoskoj, koja ionako zvrji prazna, ne adaptira u prostorije za vrtic.
    Na dalje...
    zasto ionako pregolema administracija Radosnog detinjstva ne proceslja svaku prijavu za vrtic, i utvrdi konacno vec jednom cinjenicno stanje, a to je da je vecina dece upisana u vrtic, iako su jedan, ako ne i oba roditelja nezaposlena.
    Verujem da bi se na taj nacin oslobodila bar petina mesta za decu cija oba roditelja rade.
    Pa opet...
    Zasto grad ne dotira izvesni deo sredstava privatnim vrticima, i preusmeri roditelje na privatne ustanove. Verujem da ima roditelja koji bi i platili malo vecu cenu vrtica od ove koja je sada u Radosnom detinjstvu.
  • Milica

    19.06.2013 12:13
    pitam se
    Ako dobiju mogucnost prosirenje od 20% kako dodjemo do cifre od 32 dece u jaslicama. A trebalo bi da bude 12?
    P.S. Zasto samohrane majke koje ne rade imaju prednost nad decom ciji roditelji oboje rade u startu??? To mi nije jasno, uz svo uvazavanje samohranih roditelja. Ok, mi je da ukoliko se zaposli, dete bude primljeno, ali ovako mi nije. ETO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.