Parović: Razbijen kartel u kulturi Novog Sada

Šef odborničke grupe "Treća Srbija" u Skupštini Grada Miroslav Parović izjavio je da je na konkursu o finasiranju projekata iz oblasti kulture iz gradskog budžeta sve rađeno po zakonu i pravilima koja su usvojena u periodu kada je na vlasti bila Demokratska stranka.

Šef odborničke grupe "Treća Srbija" u Skupštini Grada Miroslav Parović izjavio je da je na konkursu o finasiranju projekata iz oblasti kulture iz gradskog budžeta sve rađeno po zakonu i pravilima koja su usvojena u periodu kada je na vlasti bila Demokratska stranka.

On je, reagujući na optužbe na račun "Treće Srbije" rekao da su prethodnih godina sredstva preko konkursa dobijala, kako je kazao, "jedna te ista kasta bez obzira na kvalitet projekata". "Na taj način stvoren je jedan kartel koji je sada razbijen i na sve načine pokušava da omalovaži sve ono što je urađeno po zakonu i isključivo na osnovu kvaliteta predloženih programa", rekao je Parović.

Gradski odbor DS je prethodno optužio "Treću Srbiju" da je odgovorna za, kako je rečeno, "katastrofalno stanje u kulturi u Novom Sadu" i da su na konkursu "sredstva dobila udruženja koja su u bliskoj vezi sa tom organizacijom ili sa njenim članovima. Novosadske demokrate traže ostavku Milanke Brkić, članice gradskog veća za kulturu, zbog, kako su istakli, katastrofalne kulturne politike koja je kulminirala, kažu, sumnjivom raspodelom novca na konkursu Uprave za kulturu.

  • elem

    07.07.2013 19:11
    pokondirena tikva
    Ovaj grad sa ovakvim >komesarima< na vlasti je najozbiljniji kandidat za Najposeljaceniji i najnekulturniji grad Evrope. Ovakav mentalno nepismeni soj moze samo da se sveti, mrzi i da leci svoje frustracije. Ovakvi su do sad negde camili i zavideli autohtonima na svemu. Sta ocekivati od njih sem da lazu i kradu i otimaju tudje.
  • Max021

    25.06.2013 05:10
    E moj narode napaćeni !!!
    Parovicu ajde kada si tako pošten reci odakle tebi stručnost da imaš 4(četiri) radna mesta kao savetnik što gradonačelniku što pojedinim direktorima u gradu??? Kako te nije samo sramota da ti pričaš o poštenju??? Interesuje me šta ti kažu roditelji na to tvoje poštenje ali verovatno iver ne pada daleko od klade!!!
  • Mhm

    24.06.2013 14:06
    Kupili mu fensi cvike i odelo, ali i dalje izgleda kao da je sad dosao ispred dragstora gde sa svojim pajtasima pije pivo i melje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.