Udesi u Novom Sadu zbog neosvetljenosti i neadekvatne signalizacije

Pijanstvo i neprilagođena brzina, ali i slaba osvetljenost i neadekvatna signalizacija na nekim deonicama na putevima u Novom Sadu, kobna su kombinacija za učesnike u saobraćaju.
Pijanstvo i neprilagođena brzina, ali i slaba osvetljenost i neadekvatna signalizacija na nekim deonicama na putevima u Novom Sadu, kobna su kombinacija za učesnike u saobraćaju.

 

Dve od četiri navedene činjenice su na Rumenačkom putu pre tri noći dovele do tragedije, u kojoj je poginula jedanaestogodišnja Anđela Muminović iz Alibunara. Uz to, devojčica je prelazila kolovoz na delu puta gde nema pešačkog prelaza.

Stručnjaci upozoravaju da adekvatna signalizacija na putevima može da doprinese većoj sigurnosti svih učesnika u saobraćaju. "O svim okolnostima na putevima, pa i onim da nailaze na drugačije uslove, učesnici u saobraćaju moraju biti upozoreni", rekao je Dragan Jovanović, profesor bezbednosti saobraćaja na FTN. "Tuneli, mostovi, nadvožnjaci, vijadukti, sa aspekta bezbednosti, trebalo bi da budu vidno obeleženi, a noću da budu dobro osvetljeni".

Upravo slaba osvetljenost i neadekvatno postavljena signalizacija bili su "krivci" pre četiri meseca za dve saobraćajne nesreće u razmaku od samo dva dana, na nezavršenoj naplatnoj rampi na pristupnoj saobraćajnici na izlazu na autoput. U betonske stubove, visoke 120, a široke sedamdesetak centimetara, udarila su dva automobila. Na tom mestu, najpre su povređeni Stefan Petrušić, Ana Sević i Vanja Mijatović, a dan kasnije, posle udara u jedan od stubova, poginula je Bojana Mušikić iz Vrbasa.

Tek posle ove dve nesreće na tom delu puta postavljeni su treptači, koji jasno upozoravaju vozače.

Na loše osvetljenom putu u naselju Kamenjar, avgusta 2010. godine poginuo je četrnaestogodišnji Milan Lutovac. Zbog te nesreće, na optuženičku klupu seo je Radosav Vujačić, sada bivši zamenik generalnog direktora "Srbijagasa". Njega optužnica tereti da je prekoračio brzinu, a pored toga, višestruko je premašio i dozvoljenu količinu alkohola u organizmu.

  • NSadista

    21.06.2013 09:10
    Funkcija
    Ovom zadnjem je bitno na kojoj je sada funkciji. Nažalost, dečaka više nema. Da li se tako alkoholisan zapitao da je i to nevino dete moglo biti budući "zamenik direktora...." ?
  • 21.06.2013 07:52
    kakva glupost!!! hahaha zar nisu najveci krivci oni koji ne postuju nikakvu signalizaciju -
    bahati ili pijani vozaci ili nesavesni pesaci ?
    ko je kriv sto neko namerno prolazi ili prelazi na crveno svetlo, ko ne postuje pravo prvenstva, ko ne postuje nikog i nista?!
    ko je kriv sto je jedna pijana budala "gospodar prstenova" nedavno na mostu slobode ubila dobrog i vrednog momka koji se igrom nesrecnog slucaja nasao bas na tom mestu u to vreme?!
  • Bradilko

    21.06.2013 06:47
    Sve to je zaista uzrok,ali...
    ...pogledajte ljudi kružne tokove u gradu,već sam postao dosadan.To je čovek da se krsti i levom i desnom...A o kočenju levom nogom i vožnji bez obuće da ne pričamo....Ako me razumete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.