Biciklisti, pazite u Kisačkoj

Vreli dani su doneli i novu saobraćajnu regulaciju Kisačke ulice, pa je zbog parkinga pomerena biciklistička staza u ovoj ulici.
Vreli dani su doneli i novu saobraćajnu regulaciju Kisačke ulice, pa je zbog parkinga pomerena biciklistička staza u ovoj ulici.

Oštećenja nastala u zimskom i prolećnom periodu su uglavnom sanirana, a iscrtana je i nova horizontalna signalizacija.

Uprkos popravkama i dalje postoji na početku biciklističke trake (ugao Kisačke i Kralja Petra I) atmosferski šaht koji nije u ravni sa kolovozom, a prisutna je i još jedna novost - uzdužni parking za automobile.

U novoj signalizaciji primetna je učestalija upotreba piktograma bicikla, ali i strelice kojom se označava smer kretanja trakom. Promene nastale sa desne strane kolovoza (gledano iz pravca centra ka Klisi) su najvidljivije. Po prvi put obeleženi su parkinzi za automobile. Prilikom odmeravanja ostavljeno je nekih 30-ak cm između leve ivice parkinga i biciklističke trake, što bi (u teoriji) trebalo da donekle spreči opasnost od tzv. "dooringa" (naglog otvaranje vrata vozača na koja naleti biciklista).

"Biciklistička traka je ne samo da je odmaknuta od desne ivice kolovoza za oko metar već je umesto punom, obeležena isprekidanom belom linijom. Udaljenost od ivice kolovoza će doprineti udobnosti vožnje (50ak cm od desne ivice primetan je pad i rupe u kojima se zadržava voda), ali će ujedno i približiti bicikliste vozilima što može umanjiti bezbednost, naročito ukoliko biciklisti nisu osvetljeni noću", navodi se u saopštenju Novosadske biciklističke inicijative.

Istraživanje NSBI iz 2012. pokazalo je da oko 75% biciklista nije pravilno osvetljeno noću, odnosno da 50% biciklista nema nikakvo svetlo.

  • zivim u kisackoj

    24.06.2013 12:57
    koliko smo imali dosta smo dobili
    dok sam 30 god izvrtala noge po rupama u kisackoj ,dok su se tresle sahte kad automobili prolaze, dok su automobilima otpadali tockovi, a to je sve bilo na raskrsnici gde je bas ovo bilo potrebno ,tako da smo jako zadovoljni da sada to tako vise nije ,mirnije cemo spavati, da nas sahte svojom lupom kad auti prodju nedizu sa kreveta, dok rupe i vozaci razmenjuju gruba misljenja, tesko nam je bilo spavati, sve se to desavalo kako na ulici tako i na nasim krevetima. tako da smo sad zadovoljni.
  • Lala

    23.06.2013 07:35
    Bela linija
    Jeste primetili kako se zavrsava biciklisticka staza pred Jovana Subotica? Direkt u bankinu.....Suvisno je komentarisati da bankina nije spustena da se bicikl moze bezbedno sa puta prebaciti na pesacku stazu vec je onako lepa u svojoj punoj velicini...A ti biciklisto, snadji se....
  • Kiki

    22.06.2013 04:46
    eto kakvi smo....
    Prodjem juce Kisačkom i šta imam da vidim? Našu stvarnost...Na strani gde nije iscrtan pesacki NARAVNO parkiran auto ali uredno levim tockovima stoji u biciklistickoj....Mozda nije video da je samo sa jedne strane iscrtan parking....20 m dalje..."parkirala" se i dva kontejnera..Gde? Pa naravno u biciklističku...Gde bi drugde....I šta imamo sad? Bicikliste koji ce obilazeci prepreke "uletati" u trake za automobile, a onda ce oni da trube i da se "za dlaku" mimoilaze sa drugim automobilima i gomilu nezadovoljnih ljudi u malo duznih metara iscrtanih bez dobre analize...Eto kakvi smo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.