FOTO: Održana proslava Dana policije na "Karađorđu"

Pokazna vežba pripadnika policije Srbije održana je danas na stadionu "Karađorđe" povodom Dana policije.
Pokazna vežba pripadnika policije Srbije održana je danas na stadionu "Karađorđe" povodom Dana policije.

Poslednji čin spektakularnog prikaza sposobnosti i akcija pripadnika policije Srbije bio je nastup specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) koja je demonstrirala desant iz helikoptera i povlačenje jedinica uz pomoć helikoptera.

Više od 7.000 gledalaca na stadionu "Karađorđe" propratilo je spuštanje pripadnika SAJ-a iz helikoptera i obezbeđivanje "opsadne zone" na terenu stadiona, a nakon toga i hitnu evakuaciju pripadnika te jedinice uz atraktivno razvijanje zastave Srbije dok su četiri pripadnika SAJ-a visila na konopcu spuštenom iz helikoptera. Pre toga, prikazana je vežba uspostavljanja javnog reda i mira tokom protesta u većem obimu.

Simulirana je situacija da je veliki broj demonstranata bez dozvole zaposeo gradski trg i specijalne jedinice za razbijanje demonstracija uklonile su ih sa tog mesta. Spektakularna akcija je bila i oslobađanje talaca iz autobusa i hapšenje i onesposobljavanje terorista koju je izvela elitna protivteroristička jedinica.

Publika je imala priliku da vidi izuzetno vešto i brzo zauzimanje autobusa, odnosno upad u autobus nakon ubacivanja šok bombi i isto tako efikasno onesposobljavanje i hapšenje terorista.

Ovo je prvi put da je pokazna vežba policije Srbije povodom Dana policije izvedena van Beograda.

Dan policije 23. jun se obeležava u znak sećanja na 15. jun 1868. godine po starom kalendaru kada je srpska žandarmerija odigrala presudnu ulogu u sukobima kod Čukur česme u Beogradu.

  • Autohton

    26.06.2013 09:38
    Dan policije odrzan u gradu koji nema svog'Meklauda'..ironicno!
  • 24.06.2013 15:25
    Anonimus
    Dobro je bilo. Izlozena tehnika , kamuflaze , mali sajam naoruzanja .Koga zanima tema a iskluci se iz politicke situacije , vredelo je videti. Nisam naisao na sliku gospodina koji je dosao sa transparentom neprimerene sadrzine za tu vrstu manifestacije. Kanda niko nije uskikao. Brzo su mu drugovi objasnili da nije ni mesto ni vreme da trazi pravdu.
  • Pundravac

    24.06.2013 12:56
    lepo, skupo i efikasno
    To da vidite šta vas čeka ako budete hteli da branite parkić.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.