Komisija prekinula sastanak zbog žalbe roditelja

Sastanak Okružne komisije za prigovore prekinut je nakon što su roditelji dece koja su ove nedelje polagala malu maturu pokušali da uruče svoj prigovor na regularnost ispita.
Sastanak Okružne komisije za prigovore prekinut je nakon što su roditelji dece koja su ove nedelje polagala malu maturu pokušali da uruče svoj prigovor na regularnost ispita.

Kako za 021 kaže predstavnica građanske inicijative "Mali maturanti" Zorica Hadžibabić, članica komisije kojoj su se juče obratili nije želela da potpiše prijem primedbe koju su roditelji lično dostavili na sastanak koji se održavao u gimnaziji "Jovan Jovanović Zmaj".

"Ona je žalbu uzela, međutim, odbila je da je potpiše. Kada smo rekli da ćemo pozvati policiju, cela komisija se pokupila i otišla", kaže Hadžibabićeva za 021, dodajući da se članica komisije nije predstavila.

Ona dodaje da će novosadski roditelji u ponedeljak poslati zvaničnu žalbu Ustavnom sudu, jer smatraju da završni ispit treba poništiti zbog očigledih neregularnosti. (M.S. - miodrag@021.rs)

  • nastavnica, sestra, komsinica

    24.06.2013 04:16
    ne cudi me nista
    Nista novo ove godine u odnosu na prethodne osim sto se ove godine konacno nesto javno prica na ovu temu. I jedni i drugi roditelji su u pravu. Ali da budemo iskreni za neku postenu decu je cela ova stvar bila agonija. Primer moje komsinice koja je sjajno dete, odlican djak, kulturna, iz fine familije i koja je test iz naseg jezika sjajno polozila a test iz matematike katastrofalno. ZASTO? Iz jednostavnog razloga jer je psihicki poklekla, taj jedan dan agonije (za postenu decu jeste bila agonija) je uzeo svoj danak. Dete se toliko iznerviralo, unervozilo, uplasilo da je prethodnu noc umesto da spava i odmara ucila do kasno, ustala ujutru jos da uci, otisla premorena, nervozna i ajd da kazem istraumirana na test iz matematike i podbacila skroz na skroz. E prema takvoj deci nista ovo nije bilo fer. Neko se bolje nosi s stresom a neko losije. Kao na primer moja sestra koja je dobila proliv, nije spavala celu noc i otisla izmucena na prijemni i naravno jedva ubola 11,5 bodova. A greske su joj sledece: napisala je formulu po kojoj samo treba izracunati i ona mali moj debilko ne izracuna vec ostavi samo tamo formulu, potom je u jednom zadatku dosla do samog kraja i trebala da uradi samo jos jedan korak i naravno fali taj korak i bod manje, potom nije dobro pretvorila hektare u are, nije dobro digla 60 na kvadrat i td. Pazite ja pricam o odlicnim djacima ovde koje je stres potpuno unistio. Komsija se nije proveo sjajno ali je on decak pa je bio pod manjim stresom tako da je on imao 14 bodova sto je uzimaci u obzir njegov prosek u skoli sjajno ali se ipak trudio od decembra meseca za ovaj prijemni i mislio je da ce bolje da ga uradi. I sta sad ova deca da kazu??? Nista. Sve ovo mozes obesiti macku o rep. Zao mi je takve dece. Oni se sad jos vise sekiraju. A da je prijemni iz matematike lepo bio dan posle srpskog garantujem da bi bolje uradili i test iz matematike.
  • Limanac

    23.06.2013 21:31
    Re: Goxy
    "Opet se roditelji "autonomaši" bune i imaju silne primedbe na trestiranje, samo zato što ne mogu da prihvate prostu činjenicu što su im deca (izrazito) glupava!
    A pored njih takvih na koga da uopšte i budu pametna?"

    Sve si rek'o Care!
    Svaka ti se pozlatila.
  • Sonja

    23.06.2013 21:24
    Na svu sreću
    I moja ćerka je razbila testove, a nisam sem u medijima ni čula za navodna rešenja istih.

    Mada kada bolje razmislim, možda ih je bilo za kupiti u gradskom odboru DS-a i LSV-a.
    Sve jedno, nemam ti ja para ni ćerki patike da kupim, a ne da dam 4000 dinara nekim "žutaćima", za odgovore na pitanja sa testa, za koja nisam mogla ni znati da li su prava.

    Drago mi je da mi je ćerka ipak sama sve obavila i bez prljanja ruku sa "aktivnostima" gore pomenutih stranaka i njhovog zajedničkog glasila u vidu "Blica", koji je dramio zbog glupavih učenika, roditelja ili nečeg već tome sličnog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.