Suvenirnica zatvorena i posle dve godine od svečanog otvaranja

Moderna staklena suvenirnica na Beogradskom keju i dalje je zatvorena, iako je prošlo dve godine od svečanog otvaranja.

Moderna staklena suvenirnica na Beogradskom keju i dalje je zatvorena, iako je prošlo dve godine od svečanog otvaranja.

Suvenirnica bi trebalo da radi od aprila do oktobra, kada u Novi Sad pristaje najviše turističkih brodova iz inostranstva. Kao razlog zašto ne radi, navodi se da ne postoje osnovni uslovi za rad.

Turistička organizacija Novog Sada je zakupila ovaj objekat pre dve godine, a upravljanje je u nadelžnosti JP "Poslovni prostor". Iako ugovor o zakupu važi do 2014. godine, suveniri se ni ovoga leta neće moći kuputi u staklenom objektu na keju.

"Objekat je završen pre dve godine, ali u njemu nema uslova za rad", kaže direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević i objašnjava da je zbog stakla od koga je suvenirnica napravljena leti unutra jako toplo, da bude više od 30 stepeni, a da prilikom gradnje nije predviđen nikakav sistem za hlađenje.

Drugi problem ovoga objekta po rečima Kneževića je taj što ne postoji sanitarni čvor. Direktor Turističke organizacije najavio je da će u najkraćem roku u dogovoru sa "Poslovnim prostorom" rešiti ovaj problem. "Pokušaćemo da osposobimo suvenirnicu za rad već ove sezone" , rekao je Knežević.

Suvenirnica je otvorena 2011. godine u okviru projekta USAID "Oživljavanje obale Dunava", koji je koštao oko 90 hiljada dolara. Ideja je bila da se na Dunavu napravi informativni izlog i prijemni punkt za turiste koji na kruzerima stužu u Novi Sad. Prema podacima Kapetanije, u luku Novi Sad u sezoni pristigne oko 200 brodova sa po 400 turista.

  • 25.06.2013 13:27
    Za normalne turiste nema nista, vazno da se sve pare spucaju za exit.
  • Anon

    25.06.2013 13:14
    Akvarium!
    Ovo bi moglo da posluzi kao Akvarium za SOMOVE koji su odobrili ovaj projekt,ali nazalost nema VODE ! ! ! !
  • ns

    25.06.2013 12:28
    očigledno da ovde pišu nezaposleni da ne kažem dokoni ljudi, kako je moguće u 21.veku da se neko buni što je recimo USAID potrošio svoje novce na ono što je hteo, gospodo nisu to ni gradski ni pokrajinski ni državni novci nego je odobren projekat od strane inicijatora akcije i troškovnik u okviru projekta i sve je urađeno po projektu e sad što to nije u startu predviđeno da ima vodu i kanalizaciju i da bude od drugog materijala jeste šteta ali glup je onaj koji proziva USAID da zloupotrebljava sopstvene novce, oni su nam ljudi pošteno sve i na vreme dali i izašli u susret i nisu tražili procenat nazad a stanje i kvalitet objekta pokazuje kakvi smo mi i kad dobijemo najveći problem je to što nam je neko poklonio 90.000$ a nije problem što mi s tim nismo ništa uradili, stvarno sramota za skoro sve ovde što pišu, tako će nam proći i još neki projekat od ovih dobrih ljudi, c c

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.