Francuzi zainteresovani za novosadsku luku

Francuska firma CFNR zainteresovana je za učešće u gradnji luka u Novom Sadu i Apatinu, rečeno je danas na sastanku ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i Udruženjem francuskih preduzeća Medef.
Francuska firma CFNR zainteresovana je za učešće u gradnji luka u Novom Sadu i Apatinu, rečeno je danas na sastanku ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića i Udruženjem francuskih preduzeća Medef.

Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja Miodrag Poledica je kazao da je u Srbiji od 10 međunarodnih luka osam privatizovano, a da su ostale državne luke u Apatinu i Novom Sadu.

"Za Luku Apatin u saradnji sa Agencijom za luke uskoro će biti raspisan tender za odabir privatnog partnera", rekao je Poledica dodajući da je tu potrebno izgraditi novu luku i uložiti oko 30 miliona evra.

Za Luku Novi Sad će najverovatnije, takođe, biti raspisan sličan tender, s tim što je tu potrebno modernizovati postojeću luku i uložiti između pet do 10 miliona evra.

Druga prilika za uključivanje francuskih firmi u srpske projekte u oblasti saobraćaja jeste raspisivanje tendera do kraja jula ili u avgustu, na osnovu kuvajtskog kredita od 27 miliona evra, za završetak kolosečnih postrojenja u stanici Beograd centar (Prokop), rekao je Lasica i dodaoda je izrada tenderske dokumentacije za taj projekat u toku.

  • ns time

    25.06.2013 09:12
    Francuska firma CFNR tako se zove sa poslovima na Rajni.Pre mesec dana njihov direktor za Srbiju objasnio je u Beogradu da se ta firma kod nas zove CFND ( zbog Dunava).Po onome sto sam videla to je ozbiljna kompanija,da imaju ozbiljne namere kod nas jer premestaju posao ka istoku.To je potvrdio i francuski ambasador koji je takodje bio na skupu koji su oni organizovali.Nije rec ni o kakvoj slicnosti sa Alpinom.Sad, kod nas u NS mnogo toga nije reseno.Pre svega vlasnistvo nad lukom.Ona je(koliko znam) vecinski u drzavnom vlasnistvu.Dosadasnje privatizacije luka u Srbiji nisu slavno prosle.Otuda se moze razumeti vise glasova da se spreci rasprodaja luke Novi Sad.
  • kaljosrto

    25.06.2013 06:31
    vlasnici
    Luka je u vlasništvu radnika - akcionara,tako da ne znam baš kako će se prodati? Biće zanimljivo...
  • Rodjak sa sela

    25.06.2013 04:40
    plasite se
    Sto se plasite za ocepljenje... Kad je tolika hajka i mislite da ste cvrsti dajte referendum pa da vidimo gde smo i na cemu smo lopovi beogradski i dodjoski... Nakotili mi se ko kunici po NS-u pa sprovode svoju politiku... Tudje necemo, svoje Ne damo! Dakle NE DAJ LUKU dok se ne sredi pitanje sta je cije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.