Hrvatska policija demantovala da je uhapsila Milovića

Hrvatska policija demantovala je danas da je nedavno uhapsila bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i bivšeg generalnog konzula Srbije u Trstu Momčila Milovića.
Hrvatska policija demantovala je danas da je nedavno uhapsila bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i bivšeg generalnog konzula Srbije u Trstu Momčila Milovića.

"Na temelju raspoloživih informacija i uvidom u policijske evidencije nije utvrđeno da bi policija Hrvatske postupala prema osobi koju navodite u svom upitu, zbog osnova sumnje da je počinio prekršaj ili krivično delo u Hrvatskoj", navodi se u dopisu koji je potpisala portparolka Direktorata policije Hrvatske Jelena Bikić.

Pojedini dnevni listovi u Srbiji objavili su da je u Hrvatskoj nedavno uhapšen bivši funkcioner Vlade Vojvodine i diplomata sa više od 500.000 evra u torbi, ali nisu naveli njegovo ime. Budući da je Milović jedini u Vladi Vojvodine koji ima diplomatskog iskustva, izbile su glasine da se radi o njemu.

Mediji su objavili da je taj, navodno uhapšeni funkcioner, pristao da bude "svedok-saradnik" specijalnog tužilaštva Srbije za organizovani kriminal, kako bi ponudio dokaze u vezi sa navodnim mahinacijama u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine, bivšoj Razvojnoj banci Vojvodine i sa budžetom Vojvodine.

Savetnica predsednika Vlade Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da se protiv pokrajinske vlade vodi "hajka", zbog koje su ugroženi članovi Vlade Vojvodine i njihove porodice, i najavila da će se zbog toga obratiti i domaćim i međunarodnim institucijama.

"Obratićemo se i delegaciji Evropske komisije u Srbiji i OEBS-u, ne da bismo tražili političku podršku, nego da bismo zahtevali da se prestane sa ugrožavanjem ljudskih prava", kazala je Jerkov, koja je i portparolka Demokratske stranke.

Mediji nisu objavili ime tog funkcionera, a Aleksandra Jerkov je kazala da je jedini bivši funkcioner Vlade Vojvodine sa diplomatskim iskustvom Momčilo Milović, nekadašnji direktor Fonda za kapitalna ulaganja i nekadašnji generalni konzul Srbije u Trstu.

Ona je upitala zbog čega MUP Srbije ćuti kada su u pitanju ovakvi tekstovi i zbog čega državne institucije u Srbiji dozvoljavaju da se prvo prave "spiskovi onih koji različito misle pa potom i spiskovi za odstrel".

  • 25.06.2013 08:21
    ih
    To vam je mladjani Nebojsa Malenkovic, 87. godiste. Tako mlad, a vec direktot Fonda za kapitalna ulaganja! I to od kako je Moma u Trstu!!!
  • zorann

    25.06.2013 08:07
    sta VI brinete...
    ....kad se ONI ne brinu ! Pa kad su SVI lopovi u tom DS,zasto jos niko nije osudjen posle godinu dana vlasti ? e kad OVI sidju s vlasti,videcete sta je lopovluk,pa sta se radi po NSadu,to cak i DS nije radio ovih godina ...
  • kole 1

    25.06.2013 08:06
    prava,prava
    Људска права сте угрожавали ви када сте пљачкали, лагали и отимали.Не може вас спасти ни Стразбур ни кожне гаће.а г-ица Јерков иако важан шраф ДС и ПАјтићевог кабинета прича ко навијена,а навија је њен лидер и идол Нешо Чанак, помоћни ецц.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.