Slučaj ATP "Vojvodina": Dević se žalio Ustavnom sudu

Slučaj odštete od oko 300 miliona dinara, koju je, posle presude Vrhovnog kasacionog suda Novi Sad platio ATP "Vojvodina", ipak nije završen, budući da se vlasnik ovog preduzeća Ilija Dević žalio Ustavnom sudu.
Slučaj odštete od oko 300 miliona dinara, koju je, posle presude Vrhovnog kasacionog suda Novi Sad platio ATP "Vojvodina", ipak nije završen, budući da se vlasnik ovog preduzeća Ilija Dević žalio Ustavnom sudu.

Grad je ovaj novac isplatio, ali time Dević nije bio zadovoljan.

"Naravno da ne možemo da budemo zadovoljni presudom, koja je doneta posle samo 23 dana razmatranja predmeta, koji ima više od 700 strana. Samim tim, očekujem da Ustavni sud temeljnije od kasacionog prouči ovaj predmet, i da vrati predmet na novo odlučivanje", kaže Devićev advokat Emir Jašarević.

Jašarević napominje kako je njemu za pisanje žalbe Ustavnom sudu trebalo više od mesec dana, što govori o tome "koliko je presuda Kasacionog suda brzo i nevešto sročena".

Ljubomir Lelović, predstavnik oko 500 bivših radnika ATP "Vojvodina", napominje kako su nezadovoljni načinom podele novca koji je grad uplatio kao odštetu. "Radnici su, iako su očekivali da će im biti izmirena sva potraživanja, za koja je potrebno ukupno oko 150 miliona dinara, dobili samo 13,5 odsto svojih potraživanja", kaže Lelović.

Gradonačelnik Miloš Vučević je prilikom objavljivanja presude Vrhovnog kasacionog suda izjavio kako će je Grad u svim ostalim sporovima sa ATP "Vojvodinom" koristiti kao, kako je rekao, "neoboriv" argument, pogotovo deo u kom se navodi da je sud utvrdio da je Dević imao nameru da bude monopolista.

  • jelenkovic zorica-crnogorčević

    06.12.2013 18:14
    šta je sa radnicima kojih više nema
    dali neko razmišlja o radnicima koji su umrli i šta se dešava sa njihovim akcijama dali i mi naslednici imamo neka prava
  • 26.06.2013 05:20
    @Zoran NS
    Nije rec o PRIVATNIM prevoznicima, da li ima privatnih ili nema

    nego je rec o MONOPOLU od strane Devica, u koji su se ugradilia gradska vlast kada je Maja Gojkovic bila gradonacelnica i radikalka

    a sot se malo vise ne komentarise o stetnosti Ugovora,
    koliko mi se cini nije ponisten
    i sto gradjani,
    poreznici Novoga Sada placaju lopovluk Maje Gojkovica i kompanije koja je tada vladala gradom Novim Sadom



  • SD

    26.06.2013 04:45
    Da li je ATP stvarno problem?
    Ta priča o nekakvom monopolu,koji nam servira "politička elita" je samo bezvezan izgovor da bi se uništila jedna firma,koja je ako će mo realno da sagledamo po uloženom kapitalu (izgrađena infrastruktura,kupljen vozni park),posle privatizacije jedna od retkih u Srbij koja je imala perspektivu.
    Ispada da je jedini proble ovog grada pa i države firm ATP,jer bi ona svojim radom i radom 500 zaposlenih(za koje grad i gradonačelnik ni ne haje),oštetila grad.
    A šta bi sa onima koji su stvarno u sprezi sa gradskim moćnicima pokupovali skoro sve firme u gradu za budzašto,zatim rasterali radnike,porušili firme,ili čekaju da ih pruše("Neimar","Novotrans","Novopak","Jugoalat","jugodent","Novitet","Pobeda"....),pa da za desetinu puta veće pare prodaju "atraktivnu"lokaciju.To su milionski gubici(možda i nekoliko stotina evra?!) koji su uništili ovaj grad,a o kojima svi ćute (niko se i ne poziva na odgovornost),kao tu su svi čisti?
    Ko zna pravu priču o ATP-u(ne iz usta političara),zna da im je ona izmakla iz njihovih planova privatizacije(zna se i koji su gradski moćnici tadašnji bili bacili oko na nju).I od tada im je ona trn u oku I vode kampanju protiv nje na štetu svih građana i radnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.