Vodovod obećava da dogodine neće biti isključenja celog grada

Novi Sad će sutra treći put u 2013. godini ostati bez vode, a u JKP "Vodovod i kanalizacija" obećavaju da će ovakve situacije uskoro postati prošlost.
Novi Sad će sutra treći put u 2013. godini ostati bez vode, a u JKP "Vodovod i kanalizacija" obećavaju da će ovakve situacije uskoro postati prošlost.

U "Vodovodu" navode da je ovo preduzeće je izdvojilo 5,5 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za izradu Glavnog projekta za Fabriku vode na Petrovaradinskoj adi, koja bi prema njihovoj projekciji trebala da počne sa radom naredne godine.

"Očekujemo da će tokom godine biti završen Glavni projekat za ovo postrojenje, a ukoliko posao bude realizovan planiranim tokom, 2014. godine bi trebalo da počne izgradnja Fabrike vode, kapaciteta 200 litara u sekundi, koja će imati izuzetan značaj za stabilizaciju vodosnabdevanja u gradu i prigradskim naseljima", saopštavaju iz "Vodovoda".

Prema njihovim rečima, kada ovaj projekat bude gotov, neće biti primorani da isključuju ceo grad zbog havarija ili rekonstrukcije mreže. Pre svega, značajno će biti smanjeni troškovi snabdevanja Sremske strane, uz daleko veću pouzdanost u distribuciji vode.

Fabrika koja radi nezavisno od postojeće mogla bi da pokriva potrebe svih sremskih naselja, ali i da uđe u sistem vodosnabdevanja grada, kada se za to ukaže potreba, kažu u ovom gradskom preduzeću.

  • Radnik vodovodžija

    26.06.2013 20:30
    poruka direktoru aktuelnom
    Posebno obratite pažnju na prethodni komentar (BFC), neće vam se valjda omaći da takvom radniku isplatite otpremninu posle samo par meseci. Manje o zakonu više o moralu, sačekajte septembar pa takve u tehnološki sa svim stažom u vodovodu, dosta prevara i lopovluka. Ako se isto dogodi znači i dalje funkcioniše sistem "utaljivanja"
  • Radnik

    26.06.2013 08:37
    Nemate pojma
    Čitam komentare i nemogu da verujem. Kao prvo komentatori nemaju pojma o sistemu vodosnabdevanja u gradu i ovde samo lupetaju.Niko neće da kaže šta je bivše rukovodstvo sa Bjelajcem na čelu radilo za 4 godine mandata. Znate da je zaposlio 250 ljudi (raznih zanimanja, koja nemaju veze sa vodovodom), vrlo brzo ste zaboravili koliko puta grad nije imao vode za njegovog mandata, pa se niste toliko bunili. Znate li da je 2012 g. Bjelajac zajedno sa tadašnjim direktorom zelenila napravio dil i zalivao drveće i biljke po gradu sa pijaćom vodom ( na hiljade litara), koje smo mi građani platili). Znate li da je bivši direktor davao nezakonite otkaze i izgubio sudske procese uz ogromnu nadoknadu vraćenim radnicima na posao (opet novci nas građana). Znate li da je zaposlio radnike koji su već dobili otpremnine u NISu i Beočinskoj cementari, a sada u vodovodu treba da dobiju po 2 mil. nove otpremnine. Inače bivši direktor je još uvek na slobodi!
  • nele

    26.06.2013 07:00
    ih, obecanje ludom radovanje
    Pa naravno da od sledece godine nece biti takvih iskljucenja, pa do sledece godine istoricari ce i cevi da osuse, cudo je to...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.