ZIG tuži Borovicu zbog sumnjivo isplaćenog avansa

Zavod za izgradnju grada će najverovatnije pokrenuti sudski postupak protiv preduzeća "Borovica transport", budući da firma uhapšenog biznismena Dušana Borovice nije odgovorila na zahtev za raskidanje ugovora i povraćaj uplaćenog avansa.
Zavod za izgradnju grada će najverovatnije pokrenuti sudski postupak protiv preduzeća "Borovica transport", budući da firma uhapšenog biznismena Dušana Borovice nije odgovorila na zahtev za raskidanje ugovora i povraćaj uplaćenog avansa.

"ZIG je 13. juna na adresu 'Borovica transporta' poslao zahtev za mirno raskidanje ugovora i vraćanje avansa u iznosu od 607 miliona dinara, za šta im je dat rok od 8 dana. Pošto to nije ispoštovano, moraćemo pravdu da potražimo na sudu", kažu za Radio 021 u Zavodu za izgradnju grada.

U ZIG-u smatraju da je taj iznos nezakonito isplaćen Borovici, budući da kompanija nikad nije dostavila neopozivu bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla, koja obično iznosi pet odsto od ukupne vrednosti investicije.

Bivši direktor ZIG-a Borislav Novaković ranije je izjavio da je uplata avansa u vrednosti od 30 odsto od ukupne vrednosti radova bila zakonska obaveza.

Podsetimo, preduzeće "Borovica transport" je dobilo posao izgradnje četvrte deonice Bulevara Evrope, koja počinje od kanala DTD, obuhvata izgradnju mosta, sve do spajanja sa autoputem. U ZIG-u navode da će za ovu deonicu uskoro biti raspisan novi tender, na kom će biti izabran izvođač radova koji će zameniti Borovicinu firmu. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • ns time

    27.06.2013 08:20
    Po onome sto se do sada videlo javnosti, uglavnom se hapse neke leve noge.Pravi krivci nikad.A do pravih pitanja nikako da se dodje: ljudi, gde je novac zavrsio?
  • @marko - politika

    27.06.2013 00:56
    Ne zovu njega sociolog. Drugacije ga zovu.
  • Candy

    26.06.2013 15:56
    Bravo, dosta je bilo mafijašenja i to na račun građana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.