Štrajk u Mediteksu zbog neisplaćenih zarada

Radnici preduzeća Mediteks iz Stepanovićeva stupili su u generalni štrajk, zato što im nisu isplaćene zarade za prethodna tri meseca.
Radnici preduzeća Mediteks iz Stepanovićeva stupili su u generalni štrajk, zato što im nisu isplaćene zarade za prethodna tri meseca.

Kako za 021 kaže predsednica Sindikalne organizacije "Mediteks" Lidija Jokić, tridesetak radnika je obustavilo proizvodnju dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

"Tražimo da nam se isplate zarade za mart, april i maj, kao i da nam se poveže staž za period od 2009. do 2013. godine", rekla je Jokić.

Prema njenim rečima, radnici traže da im se vrati pravo da imaju uvid u kasu uzajamne pomoći u koju se mesečno izdvaja po 500 dinara.

Mediteks je osnovan 1991. godine i bavi se proizvodnjom tekstilnog materijala i medicinskih zavoja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.