Italijanski "Uniplast" novi investitor u Novom Sadu

Italijanska kompanija Uniplast zakupila je poslovni objekat površine 2.200 kvadrata u okviru preduzeća "Pobeda" u Petrovaradinu, u kojem bi do kraja godine trebala da započne proizvodnju plastične folije, saopštio je VIP fond.
Italijanska kompanija Uniplast zakupila je poslovni objekat površine 2.200 kvadrata u okviru preduzeća "Pobeda" u Petrovaradinu, u kojem bi do kraja godine trebala da započne proizvodnju plastične folije, saopštio je VIP fond.

Ugovor o zakupu na tri godine potpisali su direktor "Pobede" Jadranko Protić i vlasnik kompanije "Uniplast" Domeniko Lakuratolo, koji je u Srbiji osnovao privredno društvo "International Plast" za proizvodnju ambalaže od plastike.

Italijanski "Uniplast", na čijem dolasku je VIP fond intezivno radio poslednjih godinu dana, planira da investira 2 miliona evra i do kraja oktobra završi montiranje mašina, nakog čega bi trebalo da započne proizvodnja u kojoj će raditi 30 radnika, koji će najpre proći obuku.

Prema rečima Domenika Lakuratola, celokupna proizvodnja namenjena je izvozu, za sada samo u zemlje Evropske unije, ali ova kompanija namerava da u budućnosti proširi proizvodnju i izvozi robu i u Rusiju, s obzirom na Sporazum o slobodnoj trgovini Srbije i Rusije, koji omogućava bescarinski ulaz velikog broja proizvoda sa srpskim poreklom na veliko tržište Rusije.

  • Михи

    27.06.2013 06:51
    У коликој мери је производња канцерогена? Или је то нека фина пластична фолија која мирише док се производи?
  • !!!

    26.06.2013 18:52
    International plast zasposljava Rumune a ne Srbe!
    A zasto ne zaposljavaju nase ljudi kojima treba posao nego su zaposlili drzavljanina Rumunije? Jesu mozda dobili i podsticaj da zaposljavaju strance?

    Jel to u redu?

    Назив: INTERNATIONAL PLAST
    Пословно Име: INTERNATIONAL PLAST d.o.o. Novi Sad
    Статус: Активно привредно друштво
    Матични број: 20883715
    Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
    Седиште: Општина: Нови Сад - град | Место: Нови Сад | Улица и број: Максима Горког 17а
    Датум оснивања:14.12.2012
    ПИБ: 107855806
    Законски заступници

    Физичка лица
    Име Презиме: Sandu Putaru
    Број пасоша: 12150909
    Држава издавања: Румунија
    Лични број:
    Функција: Директор
    Самостално заступа:Да
  • 26.06.2013 16:49
    :)
    Pozdravite vašu mamu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.