Poslanik SNS iz Novog Sada napao snimatelja

Poslanik Srpske napredne stranke Vučeta Tošković danas je u holu Skupštine Srbije verbalno napao snimatelja novinske agencije Fonet.
Poslanik Srpske napredne stranke Vučeta Tošković danas je u holu Skupštine Srbije verbalno napao snimatelja novinske agencije Fonet, a potom je isključio reflektor neophodan za rad kamera, uz obrazloženje da se troši struja koju on plaća.

Snimatelj Foneta Slobodan Anđelković kaže da mu je Tošković prišao u holu Doma Narodne skupštine i pitao ga zbog čega je upaljen reflektor.

Anđelković mu je na to odgovorio da je reflektor upaljen zbog toga što se očekuju izjave narodnih poslanika, a Tošković je posle toga u pokušaju da isključi reflektor greškom snimatelju Foneta ugasio kompjuter. Nakon toga je Vučković isključio i skupštinski reflektor, a na zahtev snimatelja Foneta da se predstavi odgovorio je uvredama.

Anđelković je kazao da mu je poslanik SNS Tošković pretio da će da ga prebije, a nazvao ga je i "gilipterom i konjinom". Incident je prijavljen skupštinskom obezbeđenju.

Srpska napredna stranka je u međuvremenu ocenila da je današnje ponašanje njihovog poslanika  u Skupštini Srbije, Vučete Toškovića, neprimereno, i u saopštenju se izvinila Fonetu i snimatelju Slobodanu Anđelkoviću. "Smatramo da je ovakav način tretiranja  predstavnika medija nedopustiv i obaveštavamo javnost da će ovaj incident biti tema na organima Stranke", navodi se u saopštenju SNS.

Incident je osidio i predsedkin Skupštine Nebojša Stefanović. "Parlament je mesto u kojem su novinari dobrodošli i u skladu sa novinarskim i etičkim standardima mogu slobodno i nezavisno da izveštavaju javnosti", naglasio je Stefanović u pisanoj izjavi.

Vučeta Toškoviće je nekadašnji član SRS, kao i član gradskog veća zadužen za saobraćaj u Novom Sadu u vreme vladavine Maje Gojković i SRS-a Novim Sadom od 2004 do 2008. godine. Dugogodišnji je poslanik u Skupštine Srbije, a u medijima je više puta pominjan kao poslanik koji skoro nikad ne izlazi za govornicu, pa je ostalo zabeleženo da je 2011. godine za govornicom bio 16 sekundi, a pri tome je redovno na sednicama i prima sve apanaže. Potpredsednik je Okružnog odbora SNS-a za Južnobački okrug i član Saveta za saobraćaj Srpske napredne stranke.

  • 30.06.2013 12:53
    A sta ocekivati od bivsih radikala, sada naprednjaka tj SNS

    bili i ostali siledjije i ...
    ne mogu reci javno, jer tada bi bila domaca s...a omalovazana, a toliko mnogo daje obicnim ljudima...
    daje im mleko,mlecne prerajevine, meso ko nije vegeterijanac, vunu, itd
  • 28.06.2013 10:06
    Jedan od bitnih aktera ATP-a pored maje i zigora
  • Dulence

    28.06.2013 06:10
    zuta minuta
    ne opravdavam ovakvo ponasanje i za svaku je osudu da se poslanik i bilo koji funkcioner vlasti ponasa na ovaj nacin ma ko to bio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.