Radosno detinjstvo: Svi roditelji obavešteni o pojavi velikih glista

Rukovodilac službe preventivne zdrastvene zaštite u "Radosnom detinjstvu" Vanja Cimbaljević rekla je za 021 da je Uprava predškolske ustanove pre dve nedelje obaveštena od roditelja da im je dete obolelo od velikih dečjih glista i da su roditelji ostale dece odmah o tome obavešteni.
Rukovodilac službe preventivne zdrastvene zaštite u "Radosnom detinjstvu” Vanja Cimbaljević rekla je za 021 da je Uprava predškolske ustanove pre dve nedelje obaveštena od roditelja da im je dete obolelo od velikih dečjih glista i da su roditelji ostale dece odmah o tome obavešteni.

"Ta informacija bila nam je izuzetno važna i na tome smo zahvalni roditeljima, jer po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ne podleže obaveznom prijavljivanju, pa nam informacija nije dostavljena od strane Doma zdravlja. Obavestili smo roditelje ostale dece o ovom slučaju i apelovali da decu odvedu nadležnom pedijatru i da u skladu sa njihovim preporukama odrade neophodne nalaze", rekla je Vanja Cimbaljević.

Prema njenim rečima, rukovodstvo "Radosnog detinjstva" je u međuvremenu preduzelo i sve potrebne sanitarno-higijenske mere u vrtiću "Spomenak". "Oprali smo i dezinfikovali čitav prostor i pojačali nadzor kada je reč o pranju ruku kod dece. Od Epidemiološke službe Instituta za javno zdravlje Vojvodine dobili smo potvrdu da smo preuzeli sve neophodne mere", rekla je Vanja Cimbaljević.

S obzorom na to da će deca iz "Spomenka" 1. jula preći u vrtić "Guliver" i da bi moglo doći do novog širenja zaraze, sagovornica 021 smatra da ne bi trebalo širiti paniku jer nije reč o teškoj bolesti. "Na bih stvarala paniku, jer nije reč o bolesti koja bi mogla da uzme ne znam kakve razmere, ali se zaista treba apelovati na savest roditelja. Reč je o jednostavnoj laboratorijskog pretrazi i jednostavnom načinu lečenja", kazala je Vanja Cimbaljević.

  • novosadjanka

    28.06.2013 08:45
    ulice su nam od pseceg izmeta, dete ce se pre razboleti odatle (mozemo zamisliti stanove u kojima borave sa vlasnikom). savesnim roditeljima sve pohvale.
  • Obavestena

    27.06.2013 20:06
    Moje dete ide u vrtic Spomenak i tacno je da su roditelji obavesteni,svako jutro se o tome prica,zaposleni od pocetka pojave glista nisu cutali nego su odmah obavestili roditelje.
  • Sima Strahota

    27.06.2013 19:50
    Gliste
    Ozenio se pasionirani pecaros, dotadasnji okoreli nezenja, u kasnim pedesetim. Dodje na pecanje a drugari se sjate oko njega i pitaju ga otkud se odlucio na zenidbuu poznim godinama i kakva je mlada.
    -Ima gliste!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.