Postavljen bezbedniji pešački prelaz u Futoškoj ulici

Radnici JKP "Put" obeležili su pešački prelaz u Futoškoj ulici, kod Elektro-tehničke škole "Mihajlo Pupin", pri čemu je korišćena jedna od najsavremenijih metoda koja ima za cilj poboljšanje bezbednosti u saobraćaju.
Radnici JKP "Put" obeležili su pešački prelaz u Futoškoj ulici, kod Elektro-tehničke škole "Mihajlo Pupin", pri čemu je korišćena jedna od najsavremenijih metoda koja ima za cilj poboljšanje bezbednosti u saobraćaju.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević rekao je da pešački prelazi obeleženi na ovaj način pružaju mnogo veću sigurnost pre svega za pešake, ali i za ostale učesnike u saobraćaju.

"Reč je o najsavremenijoj metodi u opremanju pešačkih prelaza koji imaju za cilj poboljšanje bezbednosti u  saobraćaju, posebno u blizini škola. Ovo je prvo obeležavanje i osvetljavanje pešačkih prelaza na teritoriji Srbije i dobar primer koji treba slediti", rekao je Vukčević.

Pešački prelazi obeleženi na ovaj način su posebno osvetljeni i izdvojeni kako bi vozači mogli bolje i lakše da ih uoče. Dodatnu uočljivost u uslovima smanjene vidljivosti, posebno u sumrak i tokom noći, omogućava pešački prelaz obeležen dvoslojnom plastikom koja ne proklizava i oznakama za školu.

Osim ovog, obeležen je i pešački prelaz kod ambulante u Rumenačkoj ulici. Materijal su donirale austrijske firme "Swarco Futurit" i "Rembrantin", a vrednost donacije je oko milion dinara.

  • -

    28.06.2013 18:23
    -
    sadasnji aktivisti su isti kao i oni stari-samo tapsu i uzdisu...ili su to oni isti ali sa izmenjenom stran/k/om
  • 1,.

    28.06.2013 16:36
    ..
    Da se krade krade se ali ako taj drecaviji pesacki prelaz spreci bar jedan automobil da ubije pesaka na zebri tih 10000 ce biti dobro ulozen novac, bar se radi ..
  • Alisa u zemlji cuda

    28.06.2013 16:21
    Eh,da su pesacima krila?
    Nazalost,jaoj ti ga pesaku,ako vozac ne zaustavi vozilo ispred prelaza,pa taman da je premazan i svim duginim bojama!U svakom slucaju,pogled levo,pa desno,pa opet levo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.