Pritvor za troje uhapšenih u akciji "Urbanizam"

Posle višečasovnog saslušanja u Višem sudu u Novom Sadu, istražni sudija Tatjana Đurašković odredila je pritvor do 30 dana za troje od četvoro Novosađana koji se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj kao odgovorni u Gradskoj upravi za urbanizam i JP "Urbanizam".

Posle višečasovnog saslušanja u Višem sudu u Novom Sadu, istražni sudija Tatjana Đurašković odredila je pritvor do 30 dana za troje od četvoro Novosađana koji se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj kao odgovorni u Gradskoj upravi za urbanizam i JP "Urbanizam".

Sa slobode će se braniti Miroslav Vukajlov (58), zamenik direktora "Urbanizma", dok je pritvor određen Nadi Tontić (46), pomoćnici načelnika za poslove legalizacije Gradske uprave za urbanizam, Petru Petroviću (37), nekadašnjem šefu odseka za legalizaciju, sada stručnom saradniku za pravne poslove Gradske uprave za urbanizam i Slobodanu Bekriću (31), stručnom saradniku za pravne poslove Gradske uprave za urbanizam.

Njih četvoro su u policiju privedeni u utorak ujutro, u nastavku akcije "Urbanizam".

Njima se krivičnom prijavom na teret stavlja da su pokušali da mimo zakona, a u korist investitora, legalizuju deo hotela "Holidej in" u Novom Sadu, koji odstupa od građevinske dozvole u ukupnoj površini od 1.514 kvadratnih metara.

Oni se sumnjiče da su pokušali da investitoru, kompaniji "AGNS menadžment tehnolodži" pribave korist od 1,66 miliona evra legalizacijom dela hotela.

  • ja

    29.06.2013 08:22
    za Boru
    Toliko mrznje u jednom coveku je strasno! Osudili ste te ljude pre suda a da pri tom ni ne znate nikog od njih.
  • 29.06.2013 07:27
    @Boro - Za Vladana
    Jadni mali INVESTITOR, ma, mukica jedna...Kako su mogli tako da ga prevare i da isprojektuju toliko kvadrata više nego što plan dozvoljava...Jadničak...Pa još ovi da mu sve to proture kroz legalizaciju, kako ih nije sremota...Jadni mali INVESTITOR, kako će on sada...pa to su mu radili na svakoj lokaciji, a on je jadan i naivan plaćao za "svaki centimetar" prostora koji je nesmotreno pregradio...Evo, suza mi suzu stiže....Grozni jedni PROJEKTANTI, kako ste mogli tako da nasankate jadnog INVESTITORA...I to ne jednom...gde će vam duša???
  • he he h e

    28.06.2013 19:53
    @Boro - Za NemanjaN
    krivično DELO ili krivično DJELO? Dogovori se Boro (Bora/Boro) sam sa sobom, a onda prozivaj druge! Ne podržavam ni jedno krivično delo/djelo, ali od ovih današnjih biznismena što ne smeš da ih pitaš za prvo milionče, uzeo bi im i crno ispod nokata! Treba bre da im oduzmu sve što su na "pošten" način stekli, a ne da im se još i klanjaju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.