Novosadski učenici uspešni na republičkim takmičenjima

Protekle školske godine 422 učenika novosadskih osnovnih i srednjih škola osvojilo je nagrade na republičkim takmičenjima.
Protekle školske godine 422 učenika novosadskih osnovnih i srednjih škola osvojilo je nagrade na republičkim takmičenjima.

Kada je reč o osnovcima njih ima 160 nagrađivanih, a škola sa najviše nagrada na pojedinačnim takmičenjima je "Petefi Šandor" sa 14 nagrađenih učenika.

Među srednjoškolcima Novog Sada prošle godine bilo je 262 nagrađenih, a škola sa najboljim rezultatom je Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj", jer ima 46 nagrađenih učenika na pojedinačnim takmičenjima. U pojedinačnim disciplinama najviše nagrada doneli su matematičari i fizičari. Učenici stručnih škola pobeđivali su u svojim strukama, a posebno Tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn" koja ima 14 pobednika.

Najbolje učenike Grad nagrađuje novčanim nagradama, a ove godine iz budžeta je izdvojeno 2.625.000 dinara.

  • :)

    30.06.2013 07:41
    Bravo!
    Bravo za Zmajice i za profesore iz Jovine !

  • Steva-NS

    28.06.2013 14:51
    Pored Ministra ničim zasluženog,ovo je uspeh svih uspeha.Pametna i vredna deca dokazuju,da ih ni pošast ne može sprečiti,da iskažu talenat.Čestitam!
  • Гордана

    28.06.2013 13:27
    Ово је заиста чланак вредан пажње. Све честитке овој вредној, талентованој и паметној деци!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.